Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zúfalí mladí Nóri sa nevedeli dovolať na tiesňovú linku
Zdielať na

Zúfalí mladí Nóri sa nevedeli dovolať na tiesňovú linku

Až 68 mladých ľudí zahynulo v piatok na ostrove Utöya. Aj preto sa vynárajú otázky, či polícia zakročila proti šialenému strelcovi včas. Mladých z ostrova vraj na tiesňovej linke zase odbíjali s tým, že majú volať len kvôli útoku v Osle.

Podľa denníka die Welt sa nemohli mladí volajúci z nórskeho ostrova dovolať na tiesňovú linku. A keď sa už dovolali, pracovníci ich odbili s tým, že teraz na nich nemajú čas, pretože riešia útok v Osle.

Anders Behring Breivik mal teda dostatok času na to, aby postrieľal 68 ľudí na mládežníckom letnom tábore Robotníckej strany premiéra Jensa Stoltenberga a porozkladal všade na ostrove nálože. Bližšie informácie TU.

Bráni sa aj nórska polícia, potrebný vrtuľník vraj nemala v hlavnom meste k dispozícii. Využiť mohli len monitorovací, ale chýbal niekto, kto by ho vedel ovládať. Všetci boli v tom čase na dovolenke. Elitná policajná jednotka Delta sa napokon k ostrovu priblížila na autách a potom na člne.

Včera uzreli svetlo sveta aj autentické zábery z Osla, pri ktorom zahynulo 8 ľudí. Zábery naháňajú hrôzu a nie sú vhodné pre maloletých divákov. Podrobnosti nájdete TU.

facebook.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy