Skoro jasno
10°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Táto žena Breivika podozrievala! Zomrela medzi prvými
Zdielať na

Táto žena Breivika podozrievala! Zomrela medzi prvými

Tragická udalosť na ostrove Utoya má aj svojich hrdinov. Ukázalo sa, že 32-ročný útočník plánoval masaker väčších rozmerov. Na ostrove zrejme tiež plánoval odpáliť nálož. Podozrievala ho však organizátorka letného tábora a dokonca ho nahlásila strážnikovi na ostrove.

"Rozprávali sa o udalostiach v Oslo. V ten deň to bola téma, o ktorej sa rozprávali všetci na palube." Takto si na rozhovor dobrovoľníčky Monicy a šialeného vraha spomína očitý svedok.

Obaja boli na trajekte, ktorý skupinu viezol na ostrov Utoeya. Monica Boesei, ktorú prezývali Matkou ostrova, ho zrejme začala upodozrievať pre zanietenosť, s ktorou o útoku v Oslo rozprával. Vrah ju zastrelil medzi prvými.

 
Monicinu vraždu videl na vlatné oči jej partner. Tomu sa podarilo pred strieľajúcim Beivikom uniknúť. Zachránil aj 16-ročnú Minicinu dcérku. Pri tele zastrelenej dobrovoľníčky sa našla vrahova taška s náložou.

Polícia už vypočula aj muža, ktorého považujú za Breivikovho otca. Nórsky dôchodca žije na juhu Francúzska. O synovom šialenom skutku sa dozvedel z internetu a polícii tvrdil, že zostal v šoku. Polícii tiež povedal, že so synom nie je v kontakte od roku 1995.

Monica Boesei - organizátorka, zabil ju Nór

REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy