Skoro jasno
20°
Bratislava
Polícia šialeného vraha zneškodnila zo vzduchu
Zdielať na

Polícia šialeného vraha zneškodnila zo vzduchu

Hlavného podozrivého z útokov v Nórsku, 32-ročné Breivika zneškodnili protiteroristickí špecialisti pri zásahu zo vzduchu. Mali ho oslepiť slzným plynom. S odvolaním na policajné zdroje o tom informovala televízna stanica NRK.

Špeciálna jednotka sa údajne okamžite po prvom ohlásení streľby presunula vrtuľníkom k 40 kilometrovému ostrovu Utoya. Polícia však odmietla uviesť podrobnosti o zadržaní Breivika.

Polícia strelca na nórskom ostrove identifikovala. Strelcom má byť 32-ročný Anders Behring Breivik. Správu zverejnila spravodajská televízia CNN. Dostupné informácie hovoria o tom, že pri streľbe v mládežníckom tábore na ostrove neďaleko Osla, zomrelo najmenej 85 ľudí. Informovala o tom tamojšia polícia.

Muž, ktorý zavraždil 85 ľudí v mládežníckom tábore na ostrove Utoya neďaleko Osla, má pravicové zmýšľanie a protimoslimské názory. Tábor organizovala vládna Nórska robotnícka strana. Uviedla to tamojšia polícia po tom ako zadržala útočníka, ktorý je spojovaný aj s explóziami v Osle. prui týchto výbuchoch zomrelo sedem ľudí a ďalší boli zranení. Jeho motív ale stále zostáva neznámy. 

Šialený strelec pálil aj po ľuďoch, ktorí sa snažili plávať. Niektorí sa zachránili len tak, že predstierali svoju smrť. Pozrite si spoveď mladého muža, ktorý streľbu šialeného muža, prežil.

Americké noviny The Washington Post zverejnili výpovede svedkov. Tí boli z toho čo videli, veľmi šokovaní. Vlny otĺkali mŕtve telá o pobrežie ostrova. Zranení ľudia kričali, nad hlavami im lietali vrtuľníky a sanitky čakali na brehu. Tak líčia piatkovú streľbu na ostrove Utoya svedkovia. 26-ročný Andre Skeie, ktorý býva neďaleko ostrova bol jedným z tých, ktorý reagoval na výzvu polície, aby tí čo majú lode prišli na ostrov pomôcť. "Vyzeralo to ako vojnová zóna. Niektorí ľudia nemali tváre. Ich zranenia boli tak ohavné, že musel používať nejakú zbraň veľkého kalibru," dodal pre americké noviny.

Ďalších sedem ľudí zomrelo pri výbuchu bomby v centre mesta Oslo. Počet obetí zrejme stále nie je konečný.

Zisťujeme podrobnosti, správu budeme aktualizovať.


View Larger Map

reuters

reuters

nrk.no

ISIFA

ISIFA

ISIFA

nrk.no

Súvisiace články

Najčítanejšie správy