Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
SLOVÁCI V OSLE: Zem sa triasla! V Nórsku zabíjali explózia aj neznámy muž
Zdielať na

SLOVÁCI V OSLE: Zem sa triasla! V Nórsku zabíjali explózia aj neznámy muž

Hlavným mestom Nórska Oslo otriasla v piatok okolo pol štvrtej miestneho času mohutná explózia. Poničila niekoľko vládnych budov vrátane sídla nórskeho premiéra Jensa Stoltenberga. Podľa CNN však nešlo o jedinú explóziu. Nad mestom sa vznášal dym, výbuch si vyžiadal najmenej sedem obetí a mnoho zranených. Po streľbe na ostrove Utoya ostalo údajne 20 mŕtvych.

AKTUÁLNE: Otrasy pocítili aj neďaleko centra výbuchov žijúci Slováci. Dvaja z nich nám porozprávali, čo sa dialo počas výbuchu a tesne po ňom. Pozrite si VIDEO!

Podľa agentúry Reuters sa zranilo najmenej 10 ľudí, nepotvrdené informácie hovoria o siedmich mŕtvych. Kancelárie museli evakuovať. Všetky príjazdové cesty do centra mesta boli uzavreté. Objavili sa varovania, že v oblasti môžu byť umiestnené ďalšie bomby!

"Najskôr sme si mysleli, že to len hrmí, no zem sa triasla, počuli ju snáď v celom meste" informovala nás Slovenka žijúca momentálne v Osle Saša Ostrihoňová. "Najskôr sa hovorilo o výbuchu plynu, potom bolo potvrdené, že naozaj vybuchla bomba. Z médií sme sa dozvedeli, že mohla vybuchnúť v aute, ktoré bolo blízko budov, najnovšie vraj epicentrum výbuchu bolo v jednej z vládnych budov," informoval nás Slovák Ivan Čičmanec.

Okrem 17-poschodovej budovy Úradu predsedu vlády, v ktorom výbuch rozbil okná, boli poničené aj vedľajšie ministerstvá. Premiér Jense Stoltenberg je však v poriadku a v čase výbuchu sa v kancelárii nenachádzal. Ministerstvo ropného priemyslu však zachvátil požiar. Podľa niektorých svedkov ležali na ulici ďalší ľudia pokrytí krvou.

Polícia aj hasiči sa zatiaľ k situácii odmietli vyjadriť. Viaceré agentúry informovali, že pred sídlom vlády stál zdemolovaný automobil. Niektoré svedectvá naznačujú, že bomba vybuchla práve v ňom. Oficiálne ostáva príčina explózií nejasná.

news.sky.com

REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy