Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zábery Johana Tanberga. Oslo po výbuchu
Zdielať na

Zábery Johana Tanberga. Oslo po výbuchu

Z autentických záberov z nórskeho Osla, ktoré uzreli svetlo sveta, tuhne krv v žilách. Vyčíňanie Andersa Behringa Breivika (32) si vyžiadalo takmer sto obetí. V manifeste písal aj o národniaroch Jána Slotu.

Plno špiny na zemi po obrovskej explózii, mŕtve telá či zakrvavení ľudia, ktorí prežili piatkový masaker len tak tak. Takýto obraz sa naskytol Johanovi Kristianovi Tanbergovi, keď sa v piatok ocitol v nórskom hlavnom meste. Zomrelo 7 ľudí.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov!

Ďalších 86 ľudí zomrelo na ostrove Utoya neďaleko Osla. Tábor organizovala vládna Nórska robotnícka strana. Útočník bol známy svojou nenávisťou k multikulturalizmu, neznášal moslimov a ľavicu a chcel podľa vlastných slov zmeniť spoločnosť.

Maximálny trest, ktorý môže dostať, je 21 rokov.  Ak súd ale uzná, že odsúdený predstavuje nebezpečenstvo pre verejnosť, môže byť podľa BBC ešte vyšší.

Vo svojom manifeste písal aj o Slovensku. Páčilo sa mu, ako sa k rómskemu problému stavajú niektorí politici. Vyzdvihol aj SNS Jána Slotu a jeho nacionálne správanie sa. Európu delil na tri rasy. Slovensko podľa Breivika patrí do nordicko - germánskej skupiny.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy