Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Breivik (32) je psychicky chorý, tvrdí jeho obhajca
Zdielať na

Breivik (32) je psychicky chorý, tvrdí jeho obhajca

Obhajca atentátnika Andersa Behringa Breivika, ktorý zastrelil na ostrove Utöya takmer 70 ľudí a priznal sa k zodpovednosti aj za bombový útok v Osle, ktorý zabil 8 osôb, povedal v utorok podľa agentúry NTB, že jeho mandant je "duševne chorý".

Podľa Geira Lippestada zatknutý Breivik si myslí, že sa nachádza vo vojne. "A keď si vo vojne, tak môžeš robiť takéto veci," povedal advokát. Vraj sa pred útokmi nadopoval drogami. Breivik je momentálne vo väzení v rukách dvoch psychiatrov, ktorí zisťujú, či je Breivik za svoje činy zodpovedný.

V pondelok Lippestad povedal, že Breivik očakával cestou na prvé vyšetrovanie na súd atentát. "Viackrát povedal, že čaká, že ho zabijú," povedal Lippestad pre televíziu NRK. Informáciu, že strávi 8 týždňov vo vyšetrovacej väzbe, prijal Breivik pokojne, povedal jeho advokát.

Rozhodnutie, či vziať obhajobu Breivika, nebolo jednoduché, uviedol Lippestad. "Nepovedal som hneď áno, ale som si to pre zvláštnosť tohto prípadu vopred dobre premyslel," povedal advokát pre NRK. 

Toto sú svedectvá tých, čo vyčíňanie šialeného strela prežili. Smrti unikli len o vlások, viac sa dozviete vo videu!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy