Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kaddáfího vojaci zastrelili deti, lebo chceli utiecť!
Zdielať na

Kaddáfího vojaci zastrelili deti, lebo chceli utiecť!

Nielen dospelí, ale už aj nevinné deti? Chceli len opustiť rozvrátené mesto, v ktorom bojujú medzi sebou rebeli a pro-kaddáfího jednotky. Nasadli spolu s rodičmi do auta, keď sa zrazu ozvali strely. Mierili presne na nich! A neprežili...

Z vojnou zmietanej Líbye sa ozývajú alarmujúce správy. Už nielen zahraničné médiá, ale aj UNICEF upozorňujú na zneužívanie detí v ich zapájaní do vojenských akcií, alebo na násilie na deťoch páchané.

Z bombardovaného mesta Misrata sa ozval hlas anonymného lekára, ktorý informoval, že do nemocnice doviezli rodinu so štyrmi deťmi, na ktorých strieľali údajne Kaddáfího vojaci, pretože chceli opustiť mesto.

"Toto už je piaty alebo šiesty deň za sebou, čo trvá bombardovanie. Naša nemocnica je plná pacientov. Nemáme dostatok postelí, nestíhame sa im venovať, pretože prichádzajú ďalší. V meste nie je elektrina, viac než týždeň sme bez vody a bez spojenia s príbuznými. Situácia je vážna. Odvčera k nám prišlo ďalších 125 zranených vrátane rodiny so štyrmi deťmi, do ktorých strieľali, keď sa autom snažili utiecť. Míňajú sa nám zásoby liekov, už takto ďalej nemôžeme!" napísal pre BBC lekár z Misraty.

"Tie deti, čo zomreli, išlo o dve dievčatká a dvoch chlapcov... Žijem v nemocnici, domov ani nechodím, s rodinou nie som vôbec v kontakte. O chvíľu sa ale môžeme pobrať domov, pretože sa nám vyčerpajú už aj tak malé zásoby vody aj liekov," dokončil neskôr lekár z Misraty.

ISIFA

ISIFA

ISIFA

ISIFA

ISIFA

ISIFA

REUTERS

ISIFA

ISIFA

ISIFA

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy