Jasno
11°
Bratislava
VIDEO: Hrdina Kaddáfi sa bráni takýmito štítmi z ľudí
Zdielať na

VIDEO: Hrdina Kaddáfi sa bráni takýmito štítmi z ľudí

Stavil na rodiny s malými deťmi. Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí stavia k letiskám, vojenským objektom čí sídlu svojej vlády ľudské štíty. Napríklad Británia nechce zabíjať civilov, a tak svoje lietadlá radšej stiahla...

Na tripoliských letiskách sa podľa líbyjskej štátnej televízie zhromažďujú stovky ľudí, aby vytvorili živý ľudský štít na ochranu Kaddáfího. Británia preto zrušila plánované bombardovanie.

Celé rodiny aj s malými deťmi prichádzajú do mesta ku Kaddáfího komplexu Bab Al Azizya, aby tu vlastnými telami chránili svojho "milovaného vodcu".

"Sme hrdí na svojho vodcu, nebojíme sa," povedala jedna zo žien s dieťaťom na rukách. "Barbarské sily Západu útočia na miesta, kde sú ľudia. Vidíte toto miesto? Je zbombardované, pracovali tam ľudia. Povedali, že nechcú zabiť Kaddáfího a toto miesto je blízko Kaddáfího sídla," vyhlásil hovorca líbyjskej vlády Ibrahim Musa.

Na otázku, ako je možné, že ukázané miesto nevyzerá čerstvo zbombardované, ani z neho nevychádza dym, odpovedal: "Neviem, nie som vojnový expert."

SITA/AP/Anja Niedringhaus

Výcvik príslušníkov formujúcej sa armády, ktorá bude bojovať proti Kaddáfímu

Výcvik príslušníkov formujúcej sa armády, ktorá bude bojovať proti Kaddáfímu/TASR

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy