Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Policajti riešia kuriózny problém. Ako zastaviť formuly, ktoré jazdia po obyčajných cestách?
Zdielať na

Policajti riešia kuriózny problém. Ako zastaviť formuly, ktoré jazdia po obyčajných cestách?

PRAHA / V Prahe majú problém s formulami. Sociálne siete zaplavili zábery dvoch áut bez registračných značiek ako sa preháňajú po pražskom okruhu.

​Dve pretekárske formuly sa preháňali na mestskom okruhu v Prahe. Podľa dopravných expertov ale na bežnej ceste v bežnej premávke nemajú tieto vozidlá čo robiť. "Určite to nie je vozidlo, ktoré by bolo podľa zákona schválené. Určite nemá všetky potrebné homologizácie, čiže určite nemôže," uviedol Václav Volf, člen Asociácie autoškôl.

Bez homologizácie, ŠPZ a ďalších dokumentov, ako je technická kontrola pre bežné autá, nesmie toto vozidlo na cestu. Oboch vodičov začala hľadať polícia. "Policajti okrem iného zisťujú, kto za volantom sedel. Zároveň v súvislosti s týmto prípadom pátrame po svedkoch. Pokiaľ majú kamerové záznamy, aby sa nám ozvali a poslali ich na políciu," uviedla Violeta Siřišťová, hovorkyňa polície.

Obe vozidlá sa presunuli do Prahy z južných Čiech, kde prebiehala výstava. Tam sa majiteľ vozidla dokonca predstavil divákom. Podľa polície ale na záberoch šoféruje v helme a bude záležať na tom, či sa prizná, že formulu riadil on.

Druhý vodič už na diaľniciach bol videný vo formule niekoľkokrát, na polícii ale buď vypovedať odmietol alebo vôbec neprišiel, preto bol prípad odložený. To sa zrejme stane aj v tomto prípade, inak by obom hrozil vysoký trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy