Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ďalšie obete silných dažďov: Zomrelo najmenej 25 ľudí
Zdielať na

Ďalšie obete silných dažďov: Zomrelo najmenej 25 ľudí

BOMBAJ / V Indii zomrelo najmenej 25 ľudí, keď sa v dvoch okrajových štvrtiach Bombaja zrútilo niekoľko domov kvôli zosuvom pôdy, ktoré spôsobili silné dažde. Podľa agentúry Reuters to dnes oznámili miestne úrady.

Záchranári pri hľadaní tiel obetí z pôdy a sutín používali holé ruky, ukázali podľa Reuters zábery v miestnej televízii. Štyria ľudia, ktorí utrpeli zranenia, boli dopravení do neďalekej nemocnice. Podľa záberov záchranári niesli telá v úzkych uličkách na provizórnych nosidlách vyrobených z látky. Úrady upozornili, že v troskách môžu byť uväznení ďalší ľudia.

V jednej z postihnutých štvrtí sa na seba zrútilo asi šesť chatrných príbytkov stojacich na úpätí kopca. V Bombaji, kde počas monzúnových dažďov dochádza k zrúteniu budov čoraz častejšie, silné zrážky v posledných 24 hodinách tiež prerušili prímestskú vlakovú dopravu.

Predseda vlády Narendra Modi prostredníctvom tweetu vyjadril sústrasť a oznámil pomoc obetiam. Očakáva sa, že v Bombaji a na pobreží indického priemyselného štátu Maháraštra budú nasledujúce štyri dni výdatné až veľmi silné zrážky, informovalo v nedeľu meteorologické oddelenie. Prívalové dažde, najmä počas indického monzúnu júl - september, často spôsobujú zrútenie budov, najmä starších alebo nelegálne postavených stavieb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy