Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Starý pán ležal rok mŕtvy vo svojom byte
Zdielať na
Zahraničie

Starý pán ležal rok mŕtvy vo svojom byte

Zdroj: Saveena/ilustračné

Bolo v značnom rozklade a podľa záznamov z bankových účtov zomrel pred rokom.

Starý pán, ktorý býval v najväčšom austrálskom meste bol vyše roka mŕtvy, než si to vôbec niekto všimol. Telo 64-ročného Jorgeho Chambeho našli v utorok v spálni štátneho bytu na predmestí Sydney Yagoona hasiči a policajti.

Bolo v značnom rozklade a podľa záznamov z bankových účtov zomrel pred rokom. "Je to neuveriteľné. Chlapík si žije na predmestí, zomrie a nikto si to celý rok ani len nevšimne," uviedol detektív-inšpektor Ian Prye.

Okolnosti Chambeho smrti posilnili v Austrálii volania po zavedení národnej stratégie na kontrolu starých ľudí žijúcich osamote a obavy, že miestni strácajú svoj zmysel pre spoločnosť.

"Ako sa môže stať, že človek zomrie úplne osamote a nikto si to ani len nevšimne?," pýta sa minister pre bývanie Nového Južného Walesu Matt Brown. V televíznych záberoch opísali susedia Chambeho ako tichého, priateľského muža, ktorý si však väčšinu nechával pre seba.

Od vlády pritom mesačne dostával sociálne prídavky a nájomné sa mu automaticky strhávalo z bankového účtu. Napriek tomu, že jeho schránka bola úplne preplnená, nikto si nič, vrátane zápachu z jeho bytu, nevšimol. K činu sa napokon odhodlal až istý znepokojený sused v pondelok, ktorý zavolal na políciu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy