Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Čestný starosta Hollywoodu Johnny Grant zomrel
Zdielať na
Zahraničie

Čestný starosta Hollywoodu Johnny Grant zomrel

Zdroj: SITA/AP Photo/Ric Francis, File

Granta našli mŕtveho v hollywoodskom hoteli Roosevelt, v ktorom býval.

Čestný starosta Hollywoodu Johnny Grant zomrel dnes skoro ráno nášho času vo veku 84 rokov. Granta našli mŕtveho v hollywoodskom hoteli Roosevelt, uviedol policajný pracovník Jason Lee.

Známa osobnosť šoubiznisu zomrela prirodzenou smrťou. Grant bol pravdepodobne najznámejší ako hostiteľ chodníka slávy, na ktorý uviedol vyše 500 celebrít. Celoživotný starý mládenec žil na 14. poschodí hollywoodskeho hotela Roosevelt.

Grantovým posolstvom bolo priniesť všetkým hollywoodsky príbeh. Vítal celebrity na červenom koberci pri príchode na udeľovanie Oscarov a produkoval každoročnú Christmas Parade.

"Cítim, že som najšťastnejším človekom na svete," hovorieval často. Stal sa veľvyslancom dobrej vôle pre neziskovú organizáciu United Service Organization a prinášal celebrity na vystúpenia do vojnových oblastí.

Viackrát tak potešil vojakov počas vojen v Kórei, Vietname alebo na Blízkom východe. Medzi Grantových priateľov patrili aj John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson a Richard Nixon. Bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana bral ako jedného zo svojich najbližších priateľov.

Grant sa narodil v meste Goldsboro v Severnej Karolíne a pracoval ako reportérsky nováčik v rozhlasovej stanici WGBR, keď pricestoval do Washingtonu, aby informoval o inaugurácii prezidenta Franklina D. Roosevelta.

V roku 1943 vstúpil do americkej armády a neskôr pricestoval do Hollywoodu, kde si zahral malú rolu reportéra vo filme The Babe Ruth Story (1948). Objavil sa v niekoľkých ďalších filmoch a pracoval aj v rôznych rozhlasových staniciach, kde robil rozhovory s významnými ľuďmi. V roku 1980 ho vymenovali za čestného starostu Hollywoodu a tento post si užíval do konca života.


Zdielať na

Najčítanejšie správy