Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Počet obetí zemetrasení bude pravdepodobne stúpať
Zdielať na
Zahraničie

Počet obetí zemetrasení bude pravdepodobne stúpať

V Indonézii zaznamenali na ostrovoch Sumbawa a Sumatra niekoľko zemetrasení. Sumatra je zatiaľ bez vážnejších dôsledkov, Sumbawa je na tom však oveľa horšie. <b>VIDEO: Zrútené domy, zranení ľudia na ostrove Sumbawa</b>

Najmenej traja mŕtvi a 45 zranených si vyžiadali dve zemetrasenia, ktoré v noci na dnešok zasiahli indonézsky ostrov Sumbawa. Otrasy so silou 6,4 a 6,3 stupňa Richterovej stupnice prerušili dodávky elektriny a zničili mnoho domov, z ktorých niektoré sa zrútili.

Počet obetí však pravdepodobne nie je konečný. "Obete budú pravdepodobne stúpať, stále vyhodnocujeme situáciu," povedal vedúci krízového centra zriadeného indonézskym ministerstvom zdravotníctva Rustam Pakaya.

REUTERS

Ohnisko prvého zemetrasenia ležalo štyri desiatky kilometrov severozápadne od mesta Raba na ostrove Sumbawa, asi desať kilometrov pod hladinou mora. O niekoľko hodín neskôr sa však na rovnakom mieste zem triasla znova. Najskôr bolo úradmi vydané varovanie aj pred možnou vlnou tsunami, neskôr však bolo odvolané.

Len o niekoľko hodín skôr zaregistrovali dvakrát zemetrasenie aj na ostrove Sumatra. Prvýkrát to bolo až 6,2 stupňa Richterovej stupnice, druhý raz o dve desatiny stupňa slabšie. Tu však zatiaľ ani straty na životoch ani materiálne škody hlásené neboli.

Zdielať na

Najčítanejšie správy