Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďalší konflikt na palube lietadla. Steward sa vyhrážal žene s dvomi deťmi
Zdielať na

Ďalší konflikt na palube lietadla. Steward sa vyhrážal žene s dvomi deťmi

Archívna reportáž

SAN FRANCISCO / Letecká spoločnosť American Airlines sa nepoučila z chyby konkurenčného prepravcu. Steward vzal mamičke s dvomi deťmi kočiar a vyhodil ich z lietadla. Následne sa takmer pobil s jedným z pasažierov, ktorý sa rozhodol ženu brániť.

Celý incident sa odohral ešte pred začiatkom letu číslo 591 zo San Francisca do Dallasu. Mamička, ktorá cestovala dvomi deťmi, začala ešte v lietadle plakať po tom, čo jej personál násilne vzal kočiar. Muž, ktorý incident natočil na video ho zverejnil na sociálne sieti s komentárom. "O môj bože! Steward vzal násilne kočiar žene s jej bábätkom, udieral ju a nevšímal si dieťa. Potom sa takmer pobil s pasažierom, ktorý sa za ňu postavil."

Situácia sa ešte viac vyhrotila, keď sa jeden z pasažierov rozhodol ženu brániť. Postavil sa zo svojho miesta a v uličke medzi sedadlami sa so stewardom takmer pobil. Video z facebookového profilu jedného z cestujúcich prebral portál dailymail.co.uk.

K incidentu sa vyjadrila aj letecká spoločnosť, ktorá vo svojom stanovisku uviedla, že správanie tohto zamestnanca sa nezhoduje s hodnotami aeroliniek a pokým sa celý situácia nevyrieši, zamestnanec zostane mimo služby. "Sme veľmi sklamaní. Člen posádky bol odvolaný zo služby, kým sa incident nevyrieši," uviedla letecká spoločnosť. 

​Podobný incident s omnoho horším koncom sa odohral začiatkom apríla na palube lietadla spoločnosti United Airlines. Posádka násilne vyviedla jedného z pasažierov von z lietadla, pričom ho ťahali po palube a spôsobili mu mnohé zranenia. Muž sa rozhodol brániť a leteckú spoločnosť zažaloval. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy