Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zo soboty na nedeľu bude úplne uzavretá časť diaľnice D1
Zdielať na

Zo soboty na nedeľu bude úplne uzavretá časť diaľnice D1

Archívne video

PRAHA / V noci zo soboty 22. apríla na nedeľu 23. apríla bude uzavretá diaľnica D1 medzi kilometrami 21 - 90. Diaľničiari počas víkendu zbúrajú tri nevyhovujúce mosty. Ide o dva nadjazdy medzi Ostředkom a Šternovom a ďalší v úseku Hořice - Koberovice. V tlačovej správe to uviedlo české Riaditeľstvo ciest a diaľnic. Vodiči budú môcť obísť uzavretý úsek po obchádzkovej trase.

Kompletná uzávierka diaľnice začne v sobotu o 19:00 a potrvá do nedele 09:00 ráno. V smere z Prahy do Brna budú autá schádzať na kilometri 21 pri Mirošoviciach a ďalej pôjdu po ceste I/3, diaľnici D3 a cestách I/19 a I/34 v smere do Humpolec, kde sa opäť napoja na diaľnicu. Rovnakú obchádzkovú trasu použijú aj vodiči v smere z Brna do Prahy. 

S dopravnými komplikáciami musia vodiči počítať pred uzávierkou a rovnako aj po jej skončení. V úseku Hořice - Koberovice bude v sobotu od 13:00 do 19:00 premávka pre demolačné prípravy zúžená do jedného pruhu. V nedeľu, po skončení úplnej uzávierky bude diaľnica zúžená do jedného pruhu do 15:00. 

V druhom úseku medzi Ostředkom a Šternovom bude doprava v rovnakom čase zúžená do jedného pruhu približne od 42. kilometra iba v smere z Brna do Prahy. Termín úplnej uzávierky vybralo ŘSD na víkendovú noc úmyselne, aby uzávierka skomplikovala dopravu pre najmenší počet vodičov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy