Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V ubytovni pre utečencov sa pobilo 300 ľudí, použili nože aj tyče
Zdielať na

V ubytovni pre utečencov sa pobilo 300 ľudí, použili nože aj tyče

Zdroj: SITA

BERLÍN / V ubytovni pre utečencov na území niekdajšieho letiska Tempelhof v Berlíne došlo v nedeľu k potýčkam medzi asi 300 migrantmi zo Sýrie a Afganistanu, ktorí použili pri stretoch aj nože a tyče. Na mieste zasahovalo množstvo mužov zákona, ktorí zadržali asi 30 ľudí.

V troch halách hangáru na území odstaveného letiska žije aktuálne v skromných podmienkach a na malom priestore 2 300 utečencov.

Iba v sobotu večer došlo opakovane k masovej bitke a následnej panike v ubytovni pre migrantov v berlínskej štvrti Spandau. Násilníci tu použili pri stretoch aj kusy nábytku a hasiace prístroje, čo viedlo k panike medzi zvyšnými obyvateľmi objektu.

Masová bitka

Polícia tu po prvých konfliktoch zadržala osobu podozrivú z vyvolávania nepokojov, na čo sa situácia najskôr upokojila. Neskôr však vypukla ďalšia masová bitka. Asi polovica z asi tisícky obyvateľov objektu vybehla napriek chladnému počasiu von a pred budovou vyčkala na upokojenie situácie.

Motív bitky nie je zrejmý, zo Spandau však hlásili sedem zranených. Ďalších päť osôb sa zranilo v domove pre utečencov v Klietzi neďaleko Stendalu, a to tiež v dôsledku bitky, ktorá tu vypukla po sporoch medzi viacerými migrantmi. Polícia v danom prípade vyšetruje kauzu pre podozrenie z nebezpečného ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy