Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Druhý Paríž hrozí aj Taliansku, varujú Američania
Zdielať na

Druhý Paríž hrozí aj Taliansku, varujú Američania

RÍM / Americké ministerstvo zahraničných vecí varovalo, že potenciálnym cieľom teroristických útokov v oblasti Ríma a Milána sa môže stať Bazilika svätého Petra vo Vatikáne, milánska katedrála či operný dom La Scala. Ohrozené sú aj miesta ako kostoly, synagógy, reštaurácie, divadlá a hotely.

Americká ambasáda v Ríme zverejnila výzvu týkajúcu sa bezpečnosti určenú americkým občanom. Píše sa v nej, že teroristické skupiny by mohli použiť podobné metódy ako nedávno v Paríži.

Pri parížskych útokoch minulý piatok zahynulo 129 ľudí. "Talianske úrady sú si vedomé, že takéto hrozby existujú," potvrdila ambasáda. Amerických občanov vyzvala, aby ostali ostražití a všímali si svoje okolie.

Možné ciele

Len o pár hodín skôr talianska televízna stanica informovala, že americká FBI odovzdala Talianom informáciu o možným cieľoch teroristických útokov, medzi ktorými je Bazilika svätého Petra či katedrála a opera v Miláne.

Podľa rozhlasovej stanice RAI ale neexistujú žiadne priame náznaky konkrétnych hrozieb.

Chránený pápež

Tradičná stredajšia generálna audiencia prebehla na Námestí sv. Petra bez nejakých incidentov, pápežovu ochranku ale posilnili.

Po parížskych útokoch v Ríme rozmiestnili 700 vojakov.

Teroristi zaútočili v Paríži 13. novembra:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy