Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
New York sa teroristov nebojí. Podľa starostu nič nehrozí
Zdielať na

New York sa teroristov nebojí. Podľa starostu nič nehrozí

NEW YORK / Neexistuje žiadna konkrétna či reálna hrozba útoku na New York, vyhlásil newyorský starosta Bill de Blasio. Reagoval tak na zverejnenie videozáznamu, na ktorom islamisti naznačujú, že ďalším potenciálnym terčom útokov, podobných tým parížskym, by sa mohlo stať práve najľudnatejšie americké mesto.

Mesto sa podľa starostu nenechá zastrašiť. "Newyorčania nebudú žiť v strachu, ľudia by mali ďalej chodiť do práce, žiť svoje životy a užívať si najúžasnejšie mesto na svete," povedal.

Obyvateľov vyzval, aby aj naďalej robili všetko tak, ako obyčajne, majú ale ostať v strehu.

Informácie o konkrétnej hrozbe nemá ani newyorská polícia či americká tajná služba FBI.

Nič nové

"Niektoré časti videozáznamu nie sú nové, na videu je opäť povedané, že New York zostáva hlavným terčom pre teroristické útoky," uviedol newyorský policajný komisár Stephen Davis. "Aj keď v súčasnej dobe neexistuje konkrétna hrozba mestu, zostávame veľmi ostražití," dodal.

FBI prostredníctvom svojho hovorcu uviedla, že zaznamenala informácie o videozázname, na ktorom sa hovorí o teroristických hrozbách New Yorku, a že všetko vyštruje.

USA a Francúzsko

Videozáznam, ktorý je dlhý asi šesť minút, zahŕňajú zábery, ktoré ukazujú samovražedného útočníka, ako sa pripravuje na útok. Sú tam aj zábery na Times Square a ďalších častí Manhattanu.

Väčšinu videa ale tvoria zábery z Paríža a zábery prezidenta Francoisa Hollandea.

V stredu museli dve lietadlá Air France smerujúce z USA do Paríža presmerovať. Dôvodom boli bombové vyhrážky. Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy