Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Islamský štát sa vyhráža novými útokmi, ďalší cieľ Washington
Zdielať na

Islamský štát sa vyhráža novými útokmi, ďalší cieľ Washington

KÁHIRA / Hnutie Islamský štát dnes v novom videu varuje krajiny, ktoré sa zúčastňujú na bombardovaní v Sýrii, pred teroristickými útokmi podobnými Parížu. Radikáli sa rovnako vyhrážajú atentátmi v Spojených štátoch, konkrétne vo Washingtone, napísala agentúra Reuters. Autenticitu nahrávky, na ktorej hovorí jeden muž, nebolo podľa Reuters možné overiť.

Osud Francúzska podľa hovorcu radikálov postihne tie štáty, ktoré sa podieľajú na "križiackej kampani" v Sýrii. "A potom, prisaháme, zaútočíme na Ameriku a jej srdce Washington," uvádza muž vo videu.

Islamský štát sa už prihlásil k piatkovým útokom v Paríži, pri ktorých zahynulo najmenej 129 ľudí. Podľa francúzskej vlády atentáty naplánovali v Sýrii. Francúzsko už zintenzívnilo letecké bombardovanie proti pozíciám IS v tejto blízkovýchodnej krajine.

V Sýrii od minulého roka útočia na bašty IS Spojené štáty a niektoré arabské krajiny (Jordánsko, Bahrajn, Katar, Saudská Arábia a Spojené arabské emiráty). K operácii sa postupne pripojila aj Kanada, Británia, Francúzsko, Turecko a Rusko. To ale obviňujú, že útočí skôr na sýrsku opozíciu.

"Hovoríme ku krajinám, ktoré sa zúčastňujú križiackeho ťaženia. Prisaháme, že zažijete podobný deň ako Francúzsko. Prisaháme, že udrieme na Ameriku v jej centre Washingtone," hovorí muž na videu. Vedľa neho stoja ďalší ozbrojení teroristi.

Pozrite si autentické video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy