Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na Námestí republiky vypukla panika, trúchliacich vystrašili petardy
Zdielať na

Na Námestí republiky vypukla panika, trúchliacich vystrašili petardy

PARÍŽ / Na parížskom Námestí republiky v nedeľu večer vypukla hromadná panika po tom, čo ľudia trúchliaci za obeťami atentátov vydesili petardy. Polícia potvrdila, že išlo o planý poplach. Podľa agentúry AP sa podobné scény odohrali aj na iných miestach francúzskej metropoly.

Podľa agentúry DPA ľudia v panike utekali z Námestia republiky, ktoré sa po piatkových samovražedných útokoch stalo jedným z hlavných miest, kde sa zhromažďujú ľudia, ktorí si chcú uctiť obete atentátnikov.

Panika ešte vzrástla po tom, čo dorazili policajti s pripravenými zbraňami. Po chvíli sa ale ľudia začali na námestie vracať.

Stanica Belleville

Tiež na východe hlavného mesta ľudia v rýchlosti opúšťali stanicu metra Belleville. Na miesto prišla polícia, aby vzápätí poplach odvolala. Jeden z policajtov agentúre DPA povedal, že príčinou incidentu bol "nevydarený vtip".

Ľudia si pripomínajú obete parížskych útokov nielen vo Francúzsku, ale tiež v iných častiach Európy a vo svete. Len v dánskej Kodani sa v nedeľu pred francúzskou ambasádou zišlo 15 až 20 tisíc ľudí, vrátane dánskeho premiéra Larsa Lökkeho Rasmussena.

Neďaleko Námestia republiky bol aj reportér Rasťo Striško, pozrite si reportáž:

Situáciu v Paríži sledujú reportéri Martin Krpač a Rasťo Striško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy