Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Francúzska polícia zatkla príbuzných jedného z teroristov
Zdielať na

Francúzska polícia zatkla príbuzných jedného z teroristov

PARÍŽ/BRUSEL/SOUL / Francúzska polícia v noci zo soboty na nedeľu zadržala príbuzných jedného z teroristov, ktorí v piatok útočili v Paríži. Oznámila to hovorkyňa úradu parížskeho prokurátora. Policajti prehľadávali objekt, kde boli osoby zadržané, uviedla hovorkyňa.

Belgická vláda oznámila, že pre akcie s vysokou návštevnosťou zvyšuje stupeň pohotovosti zo súčasného druhého na najvyšší stupeň. Maximálna policajná pohotovosť sa podľa kabinetu týka najmä športových podnikov a zábavných akcií.

Opatrenie prijala po svojom nočnom zasadnutí belgická Bezpečnostná rada, keď sa ukázalo, že stopa po organizátoroch piatkovej teroristickej akcie v Paríži môže viesť do Belgicka.

Dvadsať cudzincov

K štátom, ktoré varovali svojich občanov pred návštevou Francúzska, sa v nedeľu pripojila Južná Kórea. Ministerstvo zahraničných vecí v Soule vydalo vyhlásenie, v ktorom nabáda občanov, aby sa vyhli návšteve Paríža. Podľa juhokórejského ministerstva nejde o zákaz, ale o odporúčanie.

Podľa agentúry AFP je medzi obeťami piatkových teroristických útokov najmenej dvadsať cudzincov. Medzi mŕtvymi či zranenými sú občania Belgicka, Španielska, Portugalska, Rumunska, Británie, Čile, Tuniska, Alžírska, USA, Maroka, Mexika, Brazília a Švédska.

Teroristické útoky v Paríži zabili najmenej 129 ľudí, pozrite si reportáž:

Situáciu v Paríži sledujú reportéri Martin Krpač a Rasťo Striško.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy