Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nemecká polícia zrušila duel s Holandskom, dostala varovania o útoku
Zdielať na

Nemecká polícia zrušila duel s Holandskom, dostala varovania o útoku

Zdroj: SITA

HANNOVER / Nemecká polícia zrušila dnešný prípravný zápas medzi domácim výberom a futbalistami Holandska. Podľa agentúry DPA dostala niekoľko varovaní o bombovom útoku na štadión v Hannoveri, ktorý sa hodinu a pol pred úvodným výkopom rozhodla evakuovať. Okrem toho polícia evakuovala aj koncertnú arénu v meste a následne i časť vlakovej stanice.

"Dostali sme konkrétne varovania, že niekto na štadióne chcel odpáliť výbušniny," povedal šéf hannoverskej polície Volker Kluwe.

Prvé problémy sa v Hannoveri vyskytli už dve a pol hodiny pred výkopom, keď nemohli na štadión vstúpiť ani novinári, ani fanúšikovia. Policajná hovorkyňa informovala, že jednotky našli v jeho priestoroch podozrivý kufor a z hľadiska bezpečnosti uzavreli celý objekt.

Neskôr fanúšikovia voľne vstúpili na štadión a približne 90 minút pred začiatkom stretnutia ho naplnili. Náhle ho však museli opäť opustiť.

Strach o bezpečnosť

V uliciach v okolí HDI arény Nemci posilnili policajné hliadky o členov armády so samopalmi. Na stretnutí Nemecko - Holandsko sa mala zúčastniť aj nemecká kancelárka Angela Merkel spoločne s ďalšími politickými predstaviteľmi štátu.

"Dámy a páni, milí futbaloví priatelia. Mrzí ma to, ale dnešný zápas je zrušený. Prosím ostaňte pokojní! Neexistuje žiadne bezprostredné nebezpečenstvo alebo čokoľvek iné," znel policajný oznam z reproduktorov štadióna.

Nemecký tím bol na ceste na štadión, keď sa dozvedel o zrušení zápasu a teraz je na neznámom a bezpečnom mieste. Uviedol to hovorca Nemeckého futbalového zväzu Jens Grittner. "Zatiaľ nemôžeme povedať nič viac," dodal.

Nič nenašli

K celej veci sa v utorok večer na mimoriadnej tlačovej konferencii vyjadril aj minister vnútra Thomas de Maiziere.

Ten novinárom vysvetlil, že i keď to bolo mimoriadne ťažké rozhodnutie, rozhodol sa zápas s Holandskom z bezpečnostných dôvodov zrušiť. Dôvodom bolo varovanie pred odpálením bomby.

Polícia krátko po zrušení zápasu uzavrela aj koncertnú arénu v meste a časť vlakovej stanice. Maiziere ale zdôraznil, že sa pri prehliadke miest nič nenašlo a ani polícia nikoho nezadržala. 

Zdielať na

Najčítanejšie správy