Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia zadržala sedem ľudí v Nemecku v súvislosti s útokmi v Paríži
Zdielať na

Polícia zadržala sedem ľudí v Nemecku v súvislosti s útokmi v Paríži

BERLÍN / Nemecká polícia zadržala v utorok neďaleko Aachenu najskôr troch ľudí a následne ďalších štyroch. Podozrievala ich, že majú spojitosť s piatkovými teroristickými útokmi v Paríži. Médiám to potvrdil policajný hovorca. Bližšie informácie o totožnosti zadržaných polícia neprezradila, no večer ich všetkých prepustili, keďže sa podozrenia nepotvrdili.

"Dostali sme informácie, že sa jeden z ľudí hľadaných v súvislosti s Parížom zrejme pohybuje v našej oblasti," povedal hovorca aachenskej polície. Aachen sa nachádza na západe Nemecka v blízkosti hraníc s Belgickom.

Podozrenia sa ale nepotvrdili a všetkých zadržaných večer prepustili. "Nemáme žiadne poznatky, že by tieto osoby boli spojené s atentátmi," povedal policajný hovorca.

Informácie, že z Francúzska do Belgicka unikol 26-ročný Salah Abdeslam, ktorý údajne prenajal auto, ktoré k parížskemu klubu doviezlo troch samovražedných útočníkov, sa objavila už skôr.

Dovolenka v Rakúsku

Abdeslam sa približne pred dvoma mesiacmi v Nemecku pohyboval. Polícia ho kontrolovala neďaleko Pasova, keď prechádzal do Rakúska. Vtedy policajtom povedal, že do alpskej krajiny ide na dovolenku.

Polícia uviedla, že v vtedy ešte nemala žiadne indície, že by mal Abdeslam nejaké kontakty s teroristami.

Toto sú vrahovia z Paríža, polícia skladá mozaiku, pozrite si reportáž:

Situáciu v Paríži sledujú reportéri Martin Krpač a Rasťo Striško.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy