Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Do Slovinska prichádzajú ďalšie tisíce migrantov, od soboty dorazilo 8 000 ľudí
Zdielať na

Do Slovinska prichádzajú ďalšie tisíce migrantov, od soboty dorazilo 8 000 ľudí

ĽUBĽANA/VIEDEŇ / Do Slovinska prišlo od soboty ďalších približne 8 000 migrantov, z ktorých časť hneď pokračovala ďalej do Rakúska. Z Chorvátska ich priviezli vlaky do pohraničnej obce Dobovo, kde sú prijímacie zariadenia. S odvolaním sa na úrady o tom informovala agentúra STA.

Uvedený počet podľa štatistík odpovedá množstvu ľudí, ktoré v poslednom čase do Slovinska dorazí zo susedného Chorvátska počas jedného dňa. V strediskách pre utečencov zriadených na rôznych miestach krajiny sa podľa agentúry STA v nedeľu ráno zdržiavalo viac ako 4 000 migrantov.

Najrušnejšie je centrum v obci Šentilj pri rakúskych hraniciach. Na pokračovanie v ceste cez Rakúsko ďalej do Nemecka a na sever Európy tak čaká okolo 3 400 ľudí. Na stanici čakajú na príchod vlakov s ďalšou tisíckou utečencov.

Tisíce migrantov

Na druhej strane hranice, v rakúskom Spielfelde, medzitým čaká na prevoz do Nemecka 2 300 migrantov. Autobusy a vlaky ich majú najprv dopraviť do Linzu alebo Welsu v Hornom Rakúsku. Tamojšie úrady počítajú s tým, že do krajiny počas nedele dorazia ďalšie tisíce migrantov.

SITA

Denník Schweiz am Sonntag napísal, že migračný tlak rastie aj na švajčiarskych hraniciach. Švajčiarska pohraničná stráž v septembri zadržala takmer 1 400 ľudí bez platných cestovných dokladov.

Pozrite sa, ako migranti čakajú na prevoz do krajiny snov:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy