Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Bratia, ktorí konvertovali na kresťanstvo: za to, čo Európa prežíva, môže islam.
Zdielať na

Bratia, ktorí konvertovali na kresťanstvo: za to, čo Európa prežíva, môže islam.

STRASSKIRCHEN / Reportér TV JOJ Rasťo Striško stretol pri ceste s utečencami do západnej Európy dvojicu mužov, ktorí žijú viac ako rok v Nemecku. Ide o bratov, ktoré konvertovali z Islamu na kresťanskú vieru. Tvrdia, že pre ich pôvodnu vieru sa stali utečencami, a teda bezdomovcami. Rozhovor s nimi vznikol na vlakovej stanici plnej sýrskych moslimov, ktorí o zmene viery pravdepodobne vôbec neuvažujú.

David a William sú dvojčatá. Reportér TV JOJ Rasťo Striško sa s nimi stretol v dobe, kedy na vlakovú stanicu meste Strasskirchen prišlo viac ako sto tisíc utečencov.

Uviedli, že aj oni boli pred rokom moslimovia, ktorí utekali do Nemecka z blízkeho východu. Z akej krajiny pochádzajú, pre svoju bezpečnosť neuviedli. 

"Títo ľudia sa stali bezdomovcami pre Islam. Poznáme dokonale Korán, tiež sme mu verili ale dnes máme aj tetovanie s nápisom AntiIslam. Je to preto, lebo tento problém, ktorý Európa teraz zažíva je pre Islam," tvrdí William.

"Vyrástli sme v rodine, v ktorej Islam vyznávali fanaticky. Dnes sa nás ľudia pýtajú, prečo sme proti Islamu. My tvrdíme, lebo Islam je proti nám. Proti mojim červeným vlasom, proti mojej novej kresťanskej viere," dopĺňa brata David.

Tieto dvojičky nie sú jediné, kto sa po príchode do Nemecka stal kresťanom. V krajine, kde sa narodili, by im za to hrozil trest smrti.

Nemecké médiá už priniesli správy o tom, že v nemeckých farnostiach pribúdajú noví farníci, z radov niekdajších moslimov. Podľa dostupných informácií niektorí konvertujú preto, aby si zvýšili šance na získanie trvalého azylu.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy