Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Panika na imatrikulačnom žúre zabíjala, jednu študentku udupali spolužiaci
Zdielať na

Panika na imatrikulačnom žúre zabíjala, jednu študentku udupali spolužiaci

BYDGOSZCZ / Počas imatrikulačného večierka študentov vypukla masová hystéria, ktorá má za následok sedem zranených a jedno mŕtve dievča. Oficiálna verzia ale je, že v miestnosti bol vydýchaný vzduch, no polícia pracuje i s verziou, že niekto použil slzný plyn, ktorý spôsobil paniku.

Študenti prírodovedecko-technickej fakulty zorganizovali imatrikulačný večierok. Počas neho ale vypukla masová hystéria.

Podľa odhadov sa na večierok chystalo až tritisíc študentov. Sála ale mala len tretinovú kapacitu.

Uprostred večierka začali pre vydýchaný vzduch odpadávať prví študenti. "Vypukla medzi nimi panika a cez úzke dvere sa následne snažili dostať von. Tým, ako na seba tlačili, si spôsobovali zranenia," ozrejmuje hovorca polície Roman Wieczorek.

"Nastala panika, keď sa ľudia snažili dostať von. K tomu by ale nedošlo, keby to nebolo zle zorganizované," potvrdzuje študent Wojtech.

Evakuácia študentov

Na miesto následne dorazili sanitky. "Záchranári mali problém vojsť do budovy," hovorí hovorkyňa hasičov Malgorzata Jarocka.

Po pár desiatkach minút sa poradilo ale študentov z budovy evakuovať. Sedem z nich previezli záchranári do nemocnice. Dvaja sú stále v ťažkom stave. Jedna študentka zomrela na mieste.

"Došlo do situácie, pri ktorej sa niekoľko ľudí zranilo a 24-ročná študentka zomrela. Utrpela mnohopočetné zranenia a záchranári jej už nedokázali pomôcť," potvrdil Wieczorek.

Vyjadrenie školy

Prípadom sa už zaoberá polícia. Vypočúva študentov. Do vyšetrovania sa zapojil i prokurátor.

"Budeme musieť zhromaždiť celú dokumentáciu týkajúcu sa večierka, až potom vznesieme obvinenie," uviedol prokurátor Jan Bednarek.

K večierku sa vyjadrila aj škola. "Imatrikulačný večierok sa konal s našim súhlasom a bol zabezpečený externou firmou. Vyjadrujeme poľutovanie a veľký smútok nad tragédiou, ktorá sa stala," píše sa v stanovisku univerzity.

Imatrikulačný žúr sa zvrtol, zábavu vymenila panika, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy