Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študentom gymnázia nechutilo jedlo z jedálne, objednávali si z reštaurácie
Zdielať na

Študentom gymnázia nechutilo jedlo z jedálne, objednávali si z reštaurácie

PRIEVIDZA / Študentom prievidzského gymnázia nechutil obed v školskej jedálni, a preto si ho začali objednávať z reštaurácie. U vedenia školy ale pochopenie pre svoj nápad nenašli. Jedlo z reštaurácie na príkaz riaditeľky na gymnázium voziť nemôžu.

"Nechutilo nám jedlo z jedálne, a preto sme si chceli objednať jedlo odinakiaľ," hovorí študentka Lenka. "Prestal som sa stravovať v jedálni, pretože mi nechutilo a hlavne som mal črevné problémy z tých obedov," dodáva študent Daniel.

Študenti si jedlo zaobstarali z reštaurácie. "Fungovalo to tak, ako keď si doma objednáte pizzu. Zazvonili, zaplatili sme," hovorí Lenka.

Stopka riaditeľkou

Týmto spôsobom sa stavovalo približne 70 študentov. Ich nápad sa ale nestretol s pochopením u riaditeľky. Obedy z reštaurácie im zatrhla. "Zakázali nám to bez dôvodu," dodáva Lenka.

Postoj riaditeľky bol jasný. "Neexistuje na Slovensku škola, kde majú školskú jedáleň a kde z reštaurácie nosia také množstvo obedov," vysvetľuje Eleonóra Porubcová.

Argumentuje najmä tým, že celú vec konzultovala s hygienikmi a tí ju upozornili na možné nástrahy. "Odporuje to akýmkoľvek hygienickým pravidlám a za akýkoľvek problém som zodpovedná ja," hovorí riaditeľka.

"Jedáleň je inak kontrolovaná ako reštaurácie," dodáva riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bojniciach Zuzana Tornóczyová.

Vzbura pre zákaz

Študenti sa proti zákazu búria. Podľa ich slov nič zlé nerobili, len si objednali, čo im chutí. "Príde nám to diskriminačné," hovorí Daniel.

Riditeľka ale trvá na svojom. Nič meniť nemieni. "Takto to bude pokračovať," hovorí.

"Všetko je v kompetencii štatutára. Ona ako riaditeľka zodpovedá za chod prevádzky," dodáva Tornóczyová.

Študenti tvrdia, že problém sa dá vyriešiť tak, že v jedálni začnú lepšie variť. "Potom tam budeme chodiť," uzatvára Lenka.

Študentom nechutilo jedlo z jedálne, začali si ho objednávať z reštaurácie, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy