Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kňaz podľa polície opakovane znásilnil 13 ročné dievča
Zdielať na

Kňaz podľa polície opakovane znásilnil 13 ročné dievča

VARŠAVA / Poľskí policajti zadržali 45 ročného kňaza. Ten sa podľa nej dopustil pedofílie a znásilnenia. Terčom jeho skutkov bolo podľa polícia posledné tri roky mladé dievča.

Policajti z poľského mesta Kielce zadržali 45 ročného muža, ktorý je povolaním katolícky kňaz. Podľa polície niekoľkokrát znásilnil iba 13 ročné dievča.
Tak sa podľa nej stalo posledné tri roky vždy v čase, keď dievča chodilo do miestneho kostola.

Pred niekoľkými dňami svoj príbeh povedalo rodičom, ktorí zavolali na políciu.

"To dievčatko malo vtedy iba 13 až 14 rokov, a kňaz ju pravidelne nútil do takzvaných iných sexuálnych činností. Neskôr ale zašiel ďalej a dieťa niekoľkokrát znásilnil," informovala hovorkyňa polície Katarzyna Cislo.

Problémový kňaz

Kňaza policajti zadržali, vypovedať ale odmietol. Kňaz už mal problémy so zákonom už aj v minulosti. To bol údajne aj jeden z dôvodov, prečo ho biskup preložil do inej farnosti. V tej podľa polície následne znásilnil trinásťročné dievča.

"Nebudeme sa k tomuto prípadu vyjadrovať. Spomínaný kňaz pred niekoľkými dňami sám podal svoju rezignáciu, ktorú vysvetľoval osobnými dôvodmi. Na jeho miesto bol už dosadený iný kňaz," vyhlásila kielecká diecéza.

Obvinili ho

"Obvinili sme ho z troch činov: zo zneužitia dieťaťa mladšieho ako 15 rokov, z následného znásilnenia tohto dieťaťa a nelegálneho obmedzenia na osobnej slobode," informoval Daniel Prokopowicz z prokuratúry v Kielcach.

Mužovi hrozí v prípade dokázania viny dvanásťročný trest. Podľa informácií prokuratúry je dievča ešte stále v opatere psychológov.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy