Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kňaz porušil celibát, má dve deti. Cirkev ho okamžite suspendovala
Zdielať na

Kňaz porušil celibát, má dve deti. Cirkev ho okamžite suspendovala

MICHALOVCE / Rímskokatolíckou farnosťou v Michalovciach otriasa škandál. Miestny 44-ročný farár porušil celibát. Najvyššie cirkevné kruhy na to upozornil anonymný list. Okamžite ho suspendovali.

"Je to pravda, je to pravdivý údaj," potvrdil suspendovaný kňaz Peter Novysedlák. 

"V osobnom rozhovore s arcibiskupom sa menovaný kňaz priznal k porušeniu celibátu," tvrdí hovorca Arcibiskupského úradu v Košiciach Jaroslav Fabian. 

Dve deti

V prípade kňaza išlo o dlhodobý vzťah. Stal sa z neho otec dvoch malých chlapcov vo veku štyri a jeden rok. "Na základe toho bol podľa kódexu kánonického práva kňaz samostatným dekrétom od svojho diecézneho biskupa suspendovaný," uviedol Fabian.

V komunite veriacich niektorí o porušení nevedia, iní si myslia, že je to výmysel. "Nemá zverených veriacich a nesmie vysluhovať žiadne sviatosti, ani krstiť, sobášiť ani spovedať či slúžiť sväté omše," dodal hovorca Arcibiskupského úradu v Košiciach.

Život smrteľníka

Bývalý farár začína žiť život smrteľníka. Aj naďalej sa chce ukazovať na verejnosti tak, ako doteraz. teraz už oficiálne, s celou rodinou. "Treba si záväzky plniť," hovorí suspendovaný farár.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy