Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Spor medzi farárom a rodinou pre prístupovú cestu je na polícii
Zdielať na

Spor medzi farárom a rodinou pre prístupovú cestu je na polícii

ŽAŠKOV / Nezvyčajný spor vznikol na Orave medzi kňazom a jednou tamojšou rodinou. Jedným z dôvodom hádok je pozemok, ktorý slúži ako prístupová cesta. Situácia je už tak ďaleko, že pán farár musel ísť v noci na policajný výsluch.

"Pri príjazde na pozemok sa mi neznámy muž postavil do cesty auta, takže som musel zastaviť, následne mi manželka povedala, že je to miestny kňaz, v tej chvíli mi začal búchať na okno s tým, že mi nadával," opisuje oznamovateľ. 

"Začal tvrdiť, že sme klamári, ukradli sme cirkevný pozemok," dodáva oznamovateľ. Kňaz sa k ničomu vyjadriť nechce. "Môžeme potvrdiť, že sme prijali oznámenie vo veci občianskeho spolunažívania, v súčasnej dobe prebieha preverovanie za účelom objasnenia skutku," informuje hovorca policajného zboru Radko Moravčík.

Človek ako každý

Názory na to, komu patrí pozemok, sú rôzne. "Všetky papiere sú v náš prospech," hovoria oznamovatelia. Ten pozemok priamo pred tou bránou bude asi cirkevný," myslí si starosta Žaškova.

Väčšina obyvateľov sa do sporu o pozemok pliesť nechce a s miestnym kňazom sú spokojní. "Ako človek nevyhovie ani tak ani tak, ja som s ním spokojná, človek ako každý iný aj s chybami," hovorí obyvateľka Žaškova.

O spore sa bola informovať redaktorka Eliška Prečová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy