Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kňaza súdia pre zneužívanie dievčatka, ktoré dnes vychováva jeho syna
Zdielať na

Kňaza súdia pre zneužívanie dievčatka, ktoré dnes vychováva jeho syna

HUMENNÉ / Zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania dvanásťročného dievčaťa obžalovali v Humennom rímskokatolíckeho kňaza. Obvinila ho matka, ktorá tvrdí, že s ním otehotnela pred desiatimi rokmi. Dlhé roky mlčala a znášala následky sama. Prehovorila až pod vplyvom svojho manžela.

Pojednávanie na okresnom súde v Humennom začalo v týchto dňoch. Poškodená žena tvrdí, že má dostatok dôkazov - množstvo fotografií a CD. Zároveň tvrdí, že svedkami sú aj viacerí kňazi. "Ten človek mi zničil život. Aj keď on zo seba robí neviniatko," hovorí vyhlásila.

Syn s farárom

Dnes už dospelá žena a matka hovorí, že to, čo sa stalo, keď mala 12 rokov, ju poznačilo na celý život. Sama vychováva ich spoločného syna a pre škandál si nemôže nájsť prácu.

"Mám s ním dieťa. Každý tu na mňa ukazuje prstom - ona má decko s farárom," dodáva poškodená. "Nemôžem spať. Stále rozmýšľam nad tým, že prečo ja," dodáva.

Znásilnenie a zneužívanie

Obžaloba kladie bývalému kňazovi za vinu dva skutky. Znásilnenie a sexuálne zneužívanie.

Mladá žena o tom, čo sa dialo na fare, povedala až svojmu manželovi. S ním žila vo zväzku päť rokov, nakoniec sa rozviedli. Práve on ju posmelil, aby šla na políciu. Hovorí, že pre svoje tvrdenia má aj dôkazy.

"CD-čka, fotky, svedkov kňazov, čo chodili na faru a videli a vnímali to. Začalo to, keď som mala dvanásť rokov. Najprv ma obchytkával až potom došlo k tomu," tvrdí.

Nemajetný invalid

Obžalovaný farár nechce svoj prípad komentovať. "Až do skončenia sa nebudem vyjadrovať," uviedol.

Pojednávania odročili, pretože obžalovaný nemal obhajcu. Vyhlásil, že je invalidný dôchodca a na advokáta nemá peniaze. Obhajcu mu pridelí súd.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy