Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kňaz mal zneužívať mladú ženu. Po rokoch prehovorila
Zdielať na

Kňaz mal zneužívať mladú ženu. Po rokoch prehovorila

PREŠOV / Po 12-tich rokoch sa rozhodla prehovoriť. Dnes už dospelá žena a matka tvrdí, že keď bola dieťaťom, vraj ju znásilnil katolícky kňaz zo severovýchodu Slovenska. Údajne to trvalo roky a porodila mu dieťa. Teraz už bývalý kňaz sa bráni. Podľa neho sú to nezmysly.

Zneužívaná kňazom

"Ukazoval mi, ako mám robiť čaj. Potom ma začal obchytkávať. Dal mi jazyk do úst. Snažil sa mi dať ruky do nohavíc, ale ja som sa bránila," hovorí údajne zneužitá žena.

Toto sa malo stať, keď mala Katka len 12. rokov. Priznáva, že v takom veku ani poriadne nevedela, čo sa deje a nemala sa komu zdôveriť.

Katka pochádza z rozvrátenej rodiny. Priznáva, že katolícky kňaz jej sprvu veľmi pomohol. "U neho som cítila oporu, že mám peniaze, mám človeka, ktorý ma ľúbi. Po čase som sa zaľúbila aj ja do neho," dodáva. Prvý šok vraj zažila v sedemnástich, keď prvýkrát otehotnela.

"Nepodporoval ma. Psychicky ma týral. Potratila som jeho vinou. Veľakrát som sa chcela predávkovať. Chcela som spáchať samovraždu," opisuje Katka.

Kňaz sa bráni

Dnes už bývalý katolícky kňaz spolu s rodinou sa bránia a tvrdia, že ide o nezmysly. "To sú somariny. nemám k tomu čo viac povedať," konštatuje.

"Hovorila, že mu zničí život. Nielen jemu, ale celej našej rodine. Zakaždým hovorí to isté, posiela výhražné sms správy. Už nevládzeme," dodáva sestra kňaza.

Zneužívaná žena mala ale s kňazom otehotnieť aj druhýkrát. Ich chlapček mal štyri roky a už aj náhradného otca. Žena sa vydala a pozbierala odvahu otvoriť Pandorinu skrinku. Robí to aj pre ostatné trpiace dievčatá, ktoré sa boja prehovoriť.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin znásilnenia a pre trestný čin sexuálneho zneužívania," ozrejmila Jana Migaľová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Vylúčený z cirkvi

Zneužívaná žena sa ale obáva o život svojho manžela. "Manžel mi začal pomáhať, aby som sa dala po psychickej stránke dokopy. Následne som poslala list biskupovi a ten ho vylúčil z cirkvi. Ale začal sa vyhrážať môjmu manželovi. Bojím sa," dodáva Katka.

K incidentu sa vyjadrila aj cirkev. "Kňaz nie je z cirkvi vylúčený, ale bol suspendovaný. To znamená zbavený práv farára či kaplána," ozrejmuje Jaroslav Fabian, hovorca Arcibiskupského úradu v Košiciach.

Bývalého kňaza však stále podporuje rodina. Sestra pri ňom stojí, hoci sa ukázalo, že má viacero detí s rôznymi ženami. "Brat uznal chlapcov a dal im svoje priezvisko. Zobral zodpovednosť na seba. Nemyslím si, že je veľa kňazov, ako je on," dodáva jeho sestra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy