Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Útoky na konzulát a políciu v Turecku. Hlásia zranených
Zdielať na

Útoky na konzulát a políciu v Turecku. Hlásia zranených

ISTANBUL / Sedem ľudí utrpelo zranenia pri bombovom útoku na policajnú stanicu v tureckom Istanbule. Výbuch vyvolal požiar, ktorý zničil časť napadnutej budovy. Explózia poškodila okolité domy aj autá. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Len niekoľko hodín potom zaútočili neznámi útočníci na americký konzulát v Istanbule. Pri tomto útoku sa nikto nezranil.

Policajná stanica sa stala terčom útoku v pondelok nadránom, medzi zranenými sú piati policajti a dvaja civilisti. Po výbuchu vypukol požiar a časť budovy sa zrútila.

K zodpovednosti za teroristický čin sa zatiaľ neprihlásila žiadna organizácia.

O niekoľko hodín neskôr neznámi útočníci začali strieľať na americký konzulát v Istanbule. Útočníci utiekli potom, ako polícia streľbu opätovala.

Podľa tureckej agentúry Dogan sa pri tomto útoku nikto nezranil.

Nepriateľské akcie

V Turecku nedávno znovu prepukli nepriateľské akcie medzi armádou a kurdskými povstalcami, ktoré zničili krehký mierový proces, začatý s Kurdmi v roku 2012.

Za posledné dva týždne zahynulo už najmenej 30 ľudí, väčšinou vojakov.

SITA

Vo vojne

Lietadlá tureckých vzdušných síl začali s bombardovaním pozícií kurdských vzbúrencov v Iraku a na juhu Turecka po tom, ako sa militanti zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) predminulý týždeň prihlásili k zodpovednosti za zabitie dvoch tureckých policajtov.

Okrem postavení PKK útočia turecké lietadlá v Sýrii aj na pozície extrémistov z Islamského štátu.

Špinavá voda v bazéne, bagre na pláži, robotníci so zbíjačkami vo vedľajšej izbe. Toto zažívali viacerí slovenskí dovolenkári v Turecku. Ako dopadli? Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy