Zatiahnuté
12°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Mladík vedome šíril HIV, prichytili ho počas súlože na ulici
Zdielať na

Mladík vedome šíril HIV, prichytili ho počas súlože na ulici

PRAHA / Na mladých cudzincov, ktorí sa v nedeľu oddávali sexu priamo uprostred Prístavnej ulice v Prahe 7, narazila hliadka mestských strážnikov. Potom, čo milencov previezli na stanicu, sa mladík priznal, že má AIDS. To partnerka, ktorá s ním opakovane súložila, nevedela. Prípad rieši polícia.

Strážnici vyrazili k dvojici na základe telefónneho oznámenia o jednej hodine po polnoci. Na mieste našli pár, ktorý súložil uprostred cesty.

"Hliadka dvojicu vyzvala, aby s touto aktivitou prestala a opustila vozovku. Keď chcela dvojicu stotožniť, začal byť zjavne opitý mladík agresívny,“
uviedla hovorkyňa mestskej polície Irena Seifertová.

Dvadsaťštyriročný muž počas prechodu do hotela, kde mali pasy, začal strážnikom nadávať a bránil svoju o rok mladšiu partnerku. Obaja pochádzajú z Austrálie.

Priznal sa lekárke

Strážnici mužovi nasadili putá, pretože ich začal fyzicky napádať.  Privolali aj špecializovanú autohliadku pre odvoz opitých osôb, ktorá agresívneho muža previezla na protialkoholickú záchytnú stanicu.

Roztržka tam potom vyústila v drámu. "Mladík sa lekárke priznal, že má AIDS a niekoľko rokov sa už lieči,“ informuje český portál iDnes.cz Seifertová.

Lekárka preto strážnikov požiadala, aby o tejto skutočnosti informovali aj ženu, s ktorou mal muž nechránený styk. Šokovaná žena policajtom povedala, že sa s mladíkom spoznala asi pred týždňom v hoteli a súložili spolu bez ochrany niekoľkokrát.

Trestný čin

Strážnici ženu previezli do nemocnice, kde jej lekárka vysvetlila ďalší postup. Opitý mladík, ktorý o svojej chorobe vedel a partnerku neinformoval, bol odovzdaný pre podozrenie zo spáchania trestného činu polícii.

Aj na Slovensku sa stal pred nedávnom podobný prípad. Prostitútka vedela, že je nakazená vírusom HIV, napriek tomu ponúkala služby ďalej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy