Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
HIV demolačná čata strašila obyvateľov bytoviek
Zdielať na

HIV demolačná čata strašila obyvateľov bytoviek

PEKING / Chceli stavať obchodný dom a najali si firmu, ktorá mala ľudí vysťahovať. Majitelia si povedali, že zdĺhavý proces plný emócií vyriešia tým, že ľudí vydesia. Sformovala demolačnú skupinu, ktorej členmi boli smrteľne chorí ľudia. Pacienti, ktorí mali diganostikované buď HIV, alebo už u nich prepukla choroba AIDS.

"Sme AIDS demolačná čata a prišli sme vás požiadať, aby ste sa odsťahovali. Potom jeden z nich vybral svoj preukaz a povedal - som pacient, ktorý má diagnostikované HIV, môžete si to pozrieť,"opisuje obyvateľ budovy.

Koho by toto nevydesilo? Zrejme iba tých, ktorí už HIV alebo AIDS majú. Obyvatelia čínskeho mesta však chytili takú paniku, že z domovov začali húfne utekať. Tí odvážnejší požiadali o pomoc políciu. A tá začala zatýkať. V putách odviedli do väzenia 5 ľudí.

Leteli 4 úradníci

"Nakúpili farby, spreje a ostatné potreby a začali na schody písať slogan - AIDS demolačná čata. Písali to na schody aj dvere. Snažili sa obyvateľov vydesiť a vyhnať ich svojou chorobou," opisuje zástupca riaditeľa úradu.

Vyšetrovanie odhalilo, že zvláštnu demolačnú čatu si najala firma, ktorú poverili úrady demolíciou. Zo stoličiek preto leteli aj 4 úradníci. Škandálu sa ale zabrániť už nedalo a prípadu sa zmocnili aj médiá.

Aby toho nebolo málo, zaúradovali aj sociálne siete. A tak výstavba aj vysťahovávanie stoja, pokým sa celá situácia nevyrieši.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy