Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pentagon má problémy s bezpečnosťou elektronickej pošty, odstavil celú sieť
Zdielať na

Pentagon má problémy s bezpečnosťou elektronickej pošty, odstavil celú sieť

WASHINGTON / Americký Pentagon má problém s e-mailami. Odstavil sieť, ktorú používa armádny generál Martin Dempsey a členovia generálneho štábu. Sieť bola offline, hovorca Pentagonu uviedol, že išlo o podozrivé aktivity.

Armádna podplukovníčka Valerie Henderson povedala že presne nešpecifikovaná verejná sieť bola offline. Ministerstvo obrany poznamenalo, že výpadok nastal pre podozrivé aktivity.

"Budeme naďalej zisťovať príčinu a zmierňovať riziká kybernetickej bezpečnosti všetkých našich sietí," uviedla Henderson, ktorú cituje portál businessinsider.com.

Henderson neupresnila povahu podozrivej činnosti na sieti. Povedala, že sieť do režimu offline uviedlo ministerstvo, nie tretia strana.

Permanentné problémy

Americká vláda má s počítačovou bezpečnosťou neustále problémy. Americkí úradníci Vládneho personálneho úradu (OPM) stále vyšetrujú hackerský útok na spisy Úradu personálneho riadenia. Kybernetický útok odhalil, že počítačový systém federálnej vlády je zraniteľný a zastaralý.

Milióny vládnych zamestnaneckých údajov, z krádeže ktorých je podozrivá Čína, neboli šifrované. Boli uložené na starých počítačoch, ktoré nemajú potrebný softvér.

Američania sa obávajú, že čínske alebo iné spravodajské služby by mohli zneužiť citlivé informácie. Môžu obsahovať informácie o zdravotnom stave ale aj iné osobné údaje, píše portál LA Times

Počas iného hackerského útoku na Biely dom napadli ruskí hackeri e-mailové servery Baracka Obamu. Pozrite si reporáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy