Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hackeri napadli denník New York Post a agentúru UPI, napísali nepravdivé správy
Zdielať na

Hackeri napadli denník New York Post a agentúru UPI, napísali nepravdivé správy

NEW YORK / Hackeri napadli twitterové účty denníka New York Post a agentúry UPI a umiestnili na ne mylné ekonomické a bezpečnostné informácie. Jedna z nich napríklad citovala pápeža Františka, ktorý vraj povedal, že začala tretia svetová vojna. Podľa BBC ide o ďalší z hackerských útokov na významné médiá.

UPI priznala, že hackeri napadli nielen ich účet Twitter, ale tiež spravodajskú stránku. Na mikroblogovú sieť stačili umiestniť šesť mylných správ týkajúcich sa i federálnych rezerv.

Na New York Post sa zase objavila informácia, že americká lietadlová loď George Washington práve bojuje proti čínskym vojenským plavidlám v Juhočínskom mori. Správu okamžite vyvracal Pentagon, píše britský server BBC.

Reprofoto/BBC News

Mylné informácie už z oboch médií odstránili. New York Post oznámil, že sa prípad vyšetruje.

Obama s Cameronom

Počítačová kriminalita bola jednou z tém piatkového rokovania amerického prezidenta Baracka Obamu s britským premiérom Davidom Cameronom.

Dohodli sa na zdieľaní spravodajských informácií o nebezpečných útokoch hackerov a na vytvorení "kybernetickej bunky".

V Spojených štátoch sa hovorí o nutnosti posilniť bezpečnosť kybernetického priestoru už dlhšiu dobu. Hackeri napadli pred niekoľkými dňami Twitter účet Centrálneho velenia USA.

Pozrite sa, čo sa deje v Bielom dome po tom, čo sa prevalil hackerský útok:

Na jeho profile sa objavil odkaz "Americkí vojaci, dajte si pozor, prichádzame" podpísaný skratkou radikálneho Islamského štátu.

Za mimoriadne závažný útok proti americkým záujmom sa považuje decembrový útok na serveri spoločnosti Sony Pictures. Ten pripisujú Severnej Kórei.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy