Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hackeri napadli Twitter americkej armády
Zdielať na
Zahraničie

Hackeri napadli Twitter americkej armády

WASHINGTON / Údajní stúpenci teroristov z Islamského štátu napadli účet Centrálneho velenia USA (Centcom) na sociálnej sieti Twitteri a jeho stránky na YouTube.

Informácie americkej televízie NBC potvrdil nemenový dôstojník Pentagonu. "Zjavne bol účet napadnutý," uviedol armádny činiteľ. Na Twitteri sa objavil odkaz "Americkí vojaci, dajte si pozor, prichádzame," podpísaný skratkou Islamského štátu.

"IS je tu, sme vo vašom počítači, na každej vojenskej základni," odkázali hackeri do Washingtonu.

twitter.com/Anthony De Rosa

Ďalšie tweery údajne obsahujú dáta z vnútornej siete amerického ministerstva obrany, napríklad mapu Číny s vyznačením vojenských objektov.

Podľa agentúry Reuters ide o tajné snímky z prieskumných letov na kontinentálnou Čínou. Ďalšie snímky údajne zobrazujú vojenské zariadenia v Severnej Kórei.

Mená generálov v penzii

Na napadnutom twitterovskom úšte sa rovnako objavili mená, adresy a ďalšie osobné údaje amerických generálov. Podľa Reuters ide o vojakov v penzii.

Veliteľstvo ozrbrojených síl USA pre Blízky východ, Perzský záliv a severnú Afriku známe pod názvom Centrálne velenie (Centom) zaisťuje bezpečnostné záujmy USA v oblasti Blízkeho východu až po strednú Áziu.

V súčasnej dobe koordinuje letecké útoky na sily Islamského štátu v Iraku, angažovalo sa vo vojnách v Perzskom zálive a v Afganistane.

Obama chce tvrdý zákon

Prezident Barack Obama v prejave k pracovníkom Federálnej obchodnej komisie (FTC) prehlásil, že inovačné technológie prinášajú spolu s výrazným civilizačným pokrokom aj veľké ohrozenia záujmov USA.

Šéf Bieleho domu mieni navrhnúť zákon, ktorý by ukladal spoločnostiam napadnutým hackermi informovať do tridsiatich dní svojich klientov o tom, že ich dáta sa stali terčom útoku. Podobná federálna legislatíva zatiaľ podľa Obamu v USA chýba.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy