Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Český poslanec pracoval opitý, nedávno presadil zákaz alkoholu v snemovni
Zdielať na

Český poslanec pracoval opitý, nedávno presadil zákaz alkoholu v snemovni

PRAHA / Na internete sa šíri video od našich západných susedov. Predseda snemovne Jan Hamáček riadil schôdzu dolnej komory parlamentu. Bolo to počas interpelácií na júnovej schôdzi. Na tom, by nebolo nič zvláštne, keby nebol opitý. Práve Jan Hamáček vydal pred rokom zákaz predaja a pitia alkoholu v Poslaneckej snemovni.

Viac ako rok platí v Poslaneckej snemovni v Česku zákaz predaja a pitia alkoholu. Vydal ho predseda Jan Hamáček z ČSSD. Teraz sa po internete šíri video, na ktorom má práve šéf Snemovne problémy s výslovnosťou niektorých mien.

"Mňa tá vec mrzí. Dal som si dva poháriky slivovice," priznal Hamáček. Video pochádza z 18. júna 2015, kedy v Poslaneckej snemovni prebiehali interpelácie. Minulý týždeň na neho upozornil denník Blesk. Stretnutie poslancov riadil viac ako hodinu predseda Hamáček. Predtým si dal poháriky slivovice.

Lieky

"Popoludní, ešte kým som išiel riadiť schôdzu, som sa necítil úplne dobre. Dal som si dva poháriky slivovice. Neuvedomil som si v tú chvíľu, že beriem aj lieky na bolesť chrbta. To k tej únave mohlo prispieť, " uviedol Hamáček pre iDNES.cz.

Predseda Snemovne riadil schôdzu od 16:10 do 17:43. "Až do 17:40 som nepociťoval žiadne komplikácie. Potom som cítil, že mi nie je dobre, tak som poprosil kolegu Gazdíka o vystriedanie. Počas tej chvíľky, než Gazdík prišiel, vzniklo to 20-sekundové video, "vysvetlil.

10-tisíc odškodné

"Je to kombinácia tých faktorov, o ktorých som hovoril. Jednalo sa z mojej strany o ojedinelý exces. Už minulý týždeň som ako formu ospravedlnenia poukázal desaťtisíc korún na dobročinné účely, "vyhlásil Hamáček.

Rozhodnutie o zákaze alkoholu v čase zasadania Snemovne pochádza z 6. marca minulého roka. Na obmedzenie alkoholu v Snemovni veľmi tlačilo hnutie ANO. Proti sa postavil Miroslav Kalousek z TOP 09.

Slovensko

Za Českými poslancami nezaostávajú ani tí naši. Veď alkohol sa aj v našom parlamente spomínal mnohokrát. Podobným, aj keď treba povedať, že podstatne miernejším spôsobom sa v minulosti zviditeľnil aj slovenský poslanec za SMER, pán Senko. Vtedy priznal, že vypil jeden pohár vína na obchodnom rokovaní.

Pozrite si prejav predsedu snemovne Jana Hamáčka a slovenského poslanca za SMER-SD Jána Senka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy