Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Cyklista nafúkal 5,4 promile, v kríkoch ho zobudili až policajti
Zdielať na
Krimi

Cyklista nafúkal 5,4 promile, v kríkoch ho zobudili až policajti

PLZEŇ / Strážnici v západočeskej Plzni namerali cyklistovi 5,42 promile alkoholu v dychu. Hliadka zadržala muuža vo chvíli, keď uháňal po ceste smerom k Boleveskému rybníku.

Strážnici v západočeskej Plzni namerali cyklistovi 5,42 promile alkoholu v dychu. 

Informoval o tom v utorok spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na predstaviteľku plzenskej mestskej polície Dany Krausovej. Cyklistovi hrozí pokuta až vo výške 50 000 českých korún (približne 1 845 eur).

Zaspal v kríkoch

Na nebezpečnú jazdu upozornilo políciu viacero svedkov. Prichádzajúca policajná hliadka zaregistrovala skupinu ľudí na bicykloch. Posledný cyklista sa zapotácal a spadol s bicyklom do krovia, kde zaspal.

Strážnici opilca zobudili a po chvíli zistili, že okrem odrenín prežil nebezpečnú jazdu bez ujmy, opísala situáciu denníku Právo Krausová. Kým sa muž rozprával s policajnou hliadkou, vypadla mu z batoha poloprázdna fľaša becherovky a niekoľko plechoviek s pivom.

Skončil na záchytke

"Jednu z nich si chcel hneď otvoriť. V tom mu strážnik zabránil," dodala Krausová. Muž sa podľa svojich slov rozišiel s priateľkou a smeroval do západočeského mesta Rokycany, odkiaľ chcel odcestovať vlakom domov do Prahy.

Cyklista skončil na protialkoholickej záchytnej stanici. Nedokázal prečítať ani podpísať doklad o odobratí bicykla. 

Pri policajnej kontrole zaspal aj 18-ročný Dominik z Popradu, nafúkal 2,5 promile:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy