Polojasno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
VIDEO. Poslanec SMER-u Senko (54). Áno, mal som vypité!
Zdielať na

VIDEO. Poslanec SMER-u Senko (54). Áno, mal som vypité!

Kým bežný zamestnanec by si to dovoliť nemohol, zdá sa, že na našich politikov rovnaký meter neplatí. Poslanec za Smer Ján Senko priznal, že pred štvrtkovým rokovaním v Národnej rade bol pod vplyvom alkoholu. Všimli si to aj jeho kolegovia, no drámu z toho rozhodne nerobili. S odhalením prišiel denník Plus jeden deň.

Štefanec: Tak na zdravie!

"Nikoho neteší, určite nikoho neteší spôsob akým, v akom stave sa nachádza ekonomika. Lenže, nehnevajte sa pán Štefanec," povedal na novembrovej schôdzi Senko, pričom celá sála vybuchla do hurónskeho smiechu.

"Ďakujem pekne, pán predseda. Ďakujem všetkým kolegom za faktické poznámky. Osobitne ma teší, že sa ozvali všetky ekonomické kapacity vládnej strany. Ku pánovi Senkovi by som chcel povedať: Na zdravie," kontroval Štefanec z SDKÚ-DS. A opäť smiech v rokovacej sále. 

Senko neskôr pre denník Plus jeden deň priznal, že si pred svojím vystúpením naozaj vypil. "Môžem povedať, že som možno vypil nejaký jeden pohár vínka poobede v súvislosti s tým, že som mal jedno obchodné stretnutie.“ Ďalej povedal, že sa mu to nestáva bežne a že pred zasadnutím parlamentu nezvykne piť.

Zatiaľ sa nevie, či ho za to čaká nejaký postih. Predseda parlamentu Pavol Paška sa zatiaľ k "prehrešku" nevyjadril.

Koniec rovnej dane

Poslanci Smeru včera schválili koniec rovnej dane. Odhlasovali napríklad vyššiu daň pre lepšie zarábajúcich zamestnancov či živnostníkov. Teda ak zamestnanec zarobí viac ako 3311 eur mesačne, jeho príjem nad túto hranicu sa zdaní sadzbou 25 percent.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články