Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Opozičné strany plakali nad rovnou daňou. Minister Kažimír zaspal
Zdielať na

Opozičné strany plakali nad rovnou daňou. Minister Kažimír zaspal

Opozičné strany aj v utorok jedna po druhej plakali nad rovnou daňou, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou už na budúci rok pošleme do minulosti. S paľbou kritiky sa ale minister financií vyrovnal svojsky. Opozičné argumenty ho zrejme vyčerpali natoľko, že v parlamente zaspal.

Boháč si to ani nevšimne

"Buď rovnú daň máme, alebo nemáme, keď ju niekto chce zabiť, tak tým pádom zabíja pracovné miesta," tvrdí poslanec Ivan Štefanec. "My to ideme rušiť! My budeme ostrovček ekonomických diletantov," dodal poslanec Richard Sulík. 

"Keď zoberiete chudákovi 20 korún a boháčovi 100 korún, tak chudákovi ste zobrali nedeľný obed a boháčovi niečo čo si ani nevšimne.," povedal poslanec Ľuboš Blaha. Štát teda šetrí, zvyšuje dane, napriek tomu poslanci stíhajú riešiť aj svoje nové budúce počítače. A tie rozhodne nebudú patriť k len takým - obyčajným.

Na notebooky vyčlenili 145 tisíc

Za zatvorenými dverami, na poslaneckom grémiu si v utorok dokonca poslanci určili, aké notebooky potrebujú ku svojej práci. Tak napríklad kamera s vysokým rozlíšením, či podsvietenie klávesnice.

Na 90 nových špičkových notebookov vyčlenili takmer 145 tisíc eur. Rátajú teda, že jeden ich môže vyjsť až 1 600 eur. Keď sme sa ich na to opýtali osobne, už sa im to zdalo príliš veľa. "Používam tablet, bohate mi postačuje. Stojí rádovo rádovo menej," povedal poslanec Igor Matovič.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy