Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kaník priniesol Kažimírovi klinec do rakvy slovenskej ekonomiky
Zdielať na

Kaník priniesol Kažimírovi klinec do rakvy slovenskej ekonomiky

Vláda Roberta Fica vystavuje svojimi krokmi v daňovej oblasti slovenskej ekonomike úmrtný list. Konštatuje to poslanec SDKÚ-DS Ľudovít Kaník, ktorý do parlamentu priniesol ministrovi financií Petrovi Kažimírovi aj symbolický klinec.

Kaník priniesl do NR SR kliniec

"Pretože klincovanie rakvy je to jediné, čo sa vám zatiaľ podarilo. Takže dovolil som si ten symbolický klinec do rakvy, ktorým zatĺkate túto rakvu slovenskej ekonomiky, priniesť. A aj keď tu nie je prítomný (minister financií), ja si naňho počkám, hádam sa ešte objaví,“ vyhlásil Kaník s klincom v ruke.

Rušením rovnej dane pokračuje kabinet Roberta Fica podľa Kaníka v atentáte na slovenskú ekonomiku. "Páchate atentát na slovenskú ekonomiku a dnes jej vystavujete úmrtný list,“ povedal Kaník v pléne v rozprave k novele zákona o dani z príjmov. Na jeho slová reagoval predseda parlamentného výboru pre financie a rozpočet Daniel Duchoň (Smer-SD), podľa ktorého jediným atentátom bolo pôsobenie bývalej vlády vo finančnej správe. Ďalší z poslancov Smeru Anton Martvoň uviedol, že predstavený úmrtný list pochopil ako úmrtný list odbornosti poslanca Kaníka, a to vzhľadom na jeho vyjadrenia.

Opozícia sa stavia na zadné

Poslanci NR SR venovali piatkové rokovanie diskusii o návrhu novely zákona o dani z príjmov, na základe ktorej by sa od začiatku budúceho roka mala zrušiť rovná 19-percentná daň. V rozprave vystupovali prevažne opoziční poslanci, ktorí tento krok kritizovali a upozorňovali, že vláda zvyšovaním daní spolu s ďalšími opatreniami poškodzuje slovenskú ekonomiku.

Krátko po 15:00 hod. podpredseda parlamentu Ján Figeľ (KDH) rozpravu prerušil, pričom v nej zákonodarcovia budú pokračovať v utorok ráno. Rozpravu by mal otvoriť poslanec SaS Jozef Kollár, pričom do rozpravy zostalo prihlásených ešte päť poslancov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy