Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Mladík (21) zneužil cez Facebook takmer 50 dievčat, niektoré znásilnil
Zdielať na

Mladík (21) zneužil cez Facebook takmer 50 dievčat, niektoré znásilnil

TRUTNOV / Asi päťdesiat dievčat zneužil zvrhlý mladík vo východočeskom Trutnove. So svojimi obeťami sa zoznámil cez sociálne siete. Od dôverčivých školáčok najprv vymámil intímne fotografie a následne ich vydieral. Niektoré dokonca znásilnil.

Dnes dvadsaťjedenročný mladík si vyberal svoje obete počas posledných piatich rokov. Hľadal ich na rôznych sociálnych sieťach.

"Naviazal s ňou internetovú komunikáciu. Pokiaľ na ňu pristúpila, tak za krátky čas ju požiadal, aby mu zaslala fotografiu alebo video jej nahého tela," uviedla policajná hovorkyňa královehradeckého kraja Ivana Ježková.

Rôzne identity i spôsoby

Muž používal rôzne identity a rôzne metódy. Keď sa niektoré z dievčat zdráhali, našiel si iný spôsob.

"Povedal jej, že si pomocou fotomontáže fotografiu s pornografickým podtextom vyrobí sám," dodala Ježková. Mladík neváhal použiť fotografiu tváre dievčaťa.

Chcel stretnutie

Keď mladík fotografie alebo videá dostal, začal sa dievčatám vyhrážať. "Povedal im, že ich rozošle cez Facebook a iné sociálne siete ich rodine, kamarátom, známym i škole," doplnila.

Dievčatá mu pod hrozbou radšej vyhoveli v požiadavke, aby sa stretli. "Na osobnom stretnutí ich obchytkával a niekoľko z nich dokonca znásilnil," uviedla Ježková.

Vek dievčat sa pohyboval v rozmedzí 10 až 18 rokov. Facebook ale povoľuje kontá od 13 rokov. 

Mladík zneužil takmer päťdesiat dievčat, niektoré znásilnil, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy