Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Drogy, sex a napokon smrť. Prípad Daniely (†20) je na súde
Zdielať na

Drogy, sex a napokon smrť. Prípad Daniely (†20) je na súde

BRATISLAVA / Sexuálne násilie na Daniele Hertlovej z roku 2011 sa dostalo pred súd. Keďže poškodená bola nezvestná, úrady v tejto veci nemohli takmer rok konať. Zmenilo sa to až po nájdení jej tela.

Kostru dvadsaťročnej Bratislavčanky so zraneniami na hlave a zviazanými nohami našli policajti minulý rok na Veľkú noc v lesíku pod Mostom Lafranconi v Bratislave.

Daniela bola 17. apríla 2011 so známymi vo viedenskom nočnom bare. Podľa vyšetrovacieho spisu sa tu Slovenky a jeden transvestita ponúkali ako spoločníčky. Spoluobvinená Irena tvrdí, že v rakúskom podniku pracovala ako servírka.

"Ja som tam zbierala poháre, popolníky, umývala riad a podobne," hovorí.

Danku mal v osudnú noc niekto nadrogovať a ona odišla s majiteľom podniku Hasanom.

"Bolo neskoro, odišla na dve hodiny z baru do vedľajšieho bytu, čo bolo cez cestu. Taktiež zmizol na dve hodiny majiteľ baru Hasan," spomína
obžalovaný Marián.

V byte mala vtedy ešte neplnoletá Daniela poskytovať sexuálne služby. "My nevieme, čo sa udialo ďalej. Viem, že tam boli aj jeho kamaráti," pokračuje.

Detaily zo spisu

Podľa svedkov Slovákov následne vyhodili z baru bez zaplatenia. Výlet žien a transvestitu do Viedne mal dohru po návrate na Slovensko v byte na Krásnohorskej ulici.

Irena povedala Daniele, že ju zmlátia viac ako v aute na ceste z Rakúska do Bratislavy, ak jej brata, transvestitu Mariána, orálne neuspokojí v kúpeľni.  

Daniela podľa spisu transvestitovi vyhovela najmä preto, lebo sa bála o svoj život. 

Obvinenia popierajú

Obaja obžalovaní pred súdom priznali, že sa v minulosti živili prostitúciou, že by v osudnú noc zneužili Danielu, to dôrazne odmietajú.

Stále nie je jasné, či niekto nezvestnú odpratal zo sveta ako nepohodlného svedka možného obchodu s bielym mäsom, ktorý v minulosti vyšetrovala aj Národná kriminálna agentúra. Nebohá Hertlová vypovedala aj v tejto veci.

Daniela zmizla dva mesiace potom ako Irenu opoznala ako páchateľku skutku.

Súd bude pokračovať v júni výpoveďami znalcov a ďalších svedkov.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy