Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nezvestnú Danielu Hertlovú (†20) zabili
Zdielať na

Nezvestnú Danielu Hertlovú (†20) zabili

BRATISLAVA / Telo nájdené na Veľkonočnú nedeľu neďaleko mosta Lafranconi v bratislavskej Karlovej vsi patrí takmer rok nezvestnej Daniele Hertlovej. Polícia hroznú správu oznámila v piatok jej matke. Tá sa domnieva, že smrť jej dcéry súvisí s obchodom s bielym mäsom.

Daniela odišla bez stopy z Ružinova ešte 20. júla 2013. Aj keď sa špekulovalo, že dievča ušlo do zahraničia a kriminalisti  preverovali neúspešne indície, či sa jej telo nenašlo rozsekané v Dunaji, policajti matke nezvestnej v piatok oznámili tú najhoršiu správu.

"Prišli a oznámili mi, že nezvestná Danka je mŕtva," hovorí s plačom matka.

Telo mladej Bratislavčanky ležalo zrejme od minulého leta v lesíku pri Karlovej vsi.

Torzo bolo v značnom rozklade rozklade, bez dokladov a osobných vecí. Vizuálne sa opoznať nedalo. 

"Povedali mi, že to súvisí s nájdeným telom v Karlovej vsi," opísala stretnutie s políciou Danielina mama.

Vyšetrovanie sa iba začína

Zabitá Daniela mala špagátom zviazané nohy. Do lesíka niekto mŕtvolu zrejme len vyviezol. Nebohá mala mať zranenia na hlave. "Indetifikovali ju na základe DNA, ktorú som odovzdala," pokračuje.

Daniela Hertlová bola v minulosti zavlečená do Rakúska, dokonca aj znásilnená. Proti páchateľom vypovedala. Jej matka je presvedčená, že to súvisí s týmto prípadom. "Myslím si, že tam išlo o obchod s bielym mäsom. Potrebovali sa jej asi zbaviť. Danka bola toho obeťou," hovorí zničená matka.

Prípad sa nálezom tela zďaleka nekončí, práve naopak. Polícia bude musieť dať odpoveď na otázku, kto a prečo takmer rok nezvestnú Danielu zabil.

Matka Daniely žije v ťažkých sociálnych pomeroch a vôbec nevie, za čo dcéru pochová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy