Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
EXKLUZÍVNE: Priateľa zmiznutej Daniely (19) sa pýtali, či je mäsiar
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Priateľa zmiznutej Daniely (19) sa pýtali, či je mäsiar

BRATISLAVA / Televízia JOJ exkluzívne získala ďalšie výpovede priateľa nezvestnej Daniely Hertlovej. Bratislavčanka bez stopy zmizla pred tromi mesiacmi. Indície naznačujú, že sa mohla stať obeťou násilného činu alebo obchodu s bielym mäsom...

Pýtali sa ma či som lekár alebo mäsiar

Danielin priateľ je momentálne vo väzení za výtržníctvo, v emotívnych listoch objasňuje policajné vyšetrovanie. "Raz za mnou boli (policajti, pozn.red.) a pýtali sa ma na jej detaily. A deň na to, či som vyučený lekár alebo rezník. Prišlo mi to ako nepriame upozornenie, že chlapec neskáč, lebo sa ti vypomstí," píše priateľ nezvestnej.

Opisuje tu policajnú návštevu dva dni potom, ako v auguste vyplavil Dunaj kusy ženského tela v Čunove. Z vyšetrovania vtedy prenikli informácie, že telo mohol rozštvrtiť páchateľ so znalosťami medicíny, prípadne mäsiar. Polícia v auguste vážne pracovala s verziou, že by rozsekané telo v Dunaji mohlo patriť práve nezvestnej.

Polícia robila testy DNA

Začiatkom októbra sa Danielin priateľ vyjadril, že s jej zmiznutím nemá nič spoločné. Zo všetkého je zdrvený a svoje emócie dal na papier. "Stále mi ponúkajú lieky na upokojenie, ale odmietam ich, chcem ostať pri zmysloch," píše. VIAC TU. 

Polícia robila testy DNA, porovnávala vzorky Daniely s rozštvrteným telom. Zhoda nevyšla. Otázkou zostáva, odkiaľ mala polícia vzorku nezvestnej, matka totiž potvrdila, že žiadnu vzorku na analýzu neposkytla.

Zavlečená do Rakúska

Daniela Hertlová (19), ktorá zmizla v polovici júla, bola v minulosti zavlečená do zahraničia a zneužitá. Odtiaľ ju však páchatelia vrátili späť. Údajne v momente, keď zistili, že nemala 18 rokov. Daniela sa po návrate na Slovenska zdôverila blízkym, že mala byť znásilnená. VIAC TU. 

Téme sa venujú KRIMI o 20:00 na Pluske.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy