Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zvrat v prípade Hertlová. Matka odovzdala vzorky DNA
Zdielať na

Zvrat v prípade Hertlová. Matka odovzdala vzorky DNA

BRATISLAVA / Nečakaný posun v prípade Daniely Hertlovej. Polícia po dlhých mesiacoch odmietania, nečakane odobrala matke nezvestnej DNA. Vzorku porovná s nájdeným torzom rozsekaného ženského tela z Karloveskej zátoky.

Zmizla 20. júla 2013

20-ročná Bratislavčanka Daniela zmizla bez stopy ešte 20. júla minulého roka. Niekoľko dní potom polícia začala nachádzať kusy rozsekaného ženského tela - najskôr torzo v Karloveskej zátoke a neskôr časti nôh v Čunove. Hlava a ruky sa stále nenašli. Spojitosť prípadov polícia v minulosti niekoľkokrát vylúčila.

V pondelok popoludní matka Daniely Hertlovej navštívila Okresné riaditeľstvo PZ v Bratislave. Podľa našich informácií si ju sem predvolali policajti. Bezradná matka podala koncom januára podnet na inšpekciu ministerstva vnútra na preverenie vyšetrovania. VIAC TU.

Od matky chceli DNA

Aj vďaka tomu sa po prvýkrát po siedmich mesiacoch pozrela do pátracieho spisu. Dočítala sa rôzne detaily, aj to s kým nezvestná naposledy komunikovala. Policajti tiež chceli od matky DNA. "Zobrali ma k nim na oddelenie, kde mi zobrali výter z úst, 2x, vlastne dve vzorky," hovorí matka Daniely Hertlovej.

Polícia potvrdila, že DNA profil matky nezvestnej Daniely Herlovej porovná so vzorkou torza zavraždenej ženy z Dunaja. "Na základe žiadosti matky nezvestnej, jej bola odobratá vzorka DNA, ktorá bude podrobená porovnávaciemu testu s DNA vzorkou mŕtvoly ženy dosiaľ nezistenej totožnosti," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Karina Považanová.

Vyhodnotenie testov o dva mesiace

Policajti súčasne matke uviedli, že na vyhodnotenie týchto testov bude musieť čakať asi dva mesiace. "Z jednej strany som spokojná, že aspoň k tomuto som sa dopracovala po takejto dobe, na druhej strane je žalostné, že to trvalo tak dlho," hovorí matka.

Matka bola pred týždňom na ubytovni po veci svojej dcéry. Danka tu nechala absolútne všetko, aj súkromné poznámky. "Ja som nikdy netvrdila, že som najmúdrejšia a najskúsenejšia na svete... Každý má niečo odžité...Ja som z tých, čo to mali ťažšie, mladé dievča skúšané životom a ťažkými životnými podmienkami," napísala Daniela.

Dankina mama dobrovoľnému odchodu dcéry vôbec neverí. Nezvestná bola v minulosti znásilnená a proti páchateľom vypovedala. Nedá sa vylúčiť, že ju niekto zavraždil. Matka teraz musí dúfať, že testy DNA vyvrátia jej zlé predtuchy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy