Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zmiznutie Daniely Hertlovej. Matka sa obrátila na inšpekciu
Zdielať na

Zmiznutie Daniely Hertlovej. Matka sa obrátila na inšpekciu

BRATISLAVA / Pol roka rodine chýba Daniela Hertlová. Mladá žena z Bratislavy zmizla okolo 20. júla minulého roka. Matka si myslí, že polícia nekonala dostatočne razantne a chyby vidí aj v samotnom vyšetrovaní.

Matka nie je spokojná s vyšetrovaním

Matka nezvestnej nie je spokojná s postupom polície pri pátraní po jej dcére, aj preto sa rozhodla podať podnet na inšpekcii ministerstva vnútra."

Daniela zmizla bez stopy v júli 2013. O necelé dva týždne sa začali nachádzať kusy rozsekaného ženského tela v karloveskej zátoke a Čunove, ktorého identitu polícia ani po pol roku stále nepozná.

Nezvestnú a telo spájal nielen rovnaký opis, krvná skupina, ale aj časová následnosť. "Ten podnet sa týka toho, aby prešetrili postupnosť polície pri pátraní po mojej nezvestnej dcére," hovorí Danielina mama.

Neverí DNA

Podľa matky je v prípade od začiatku veľa pochybení a nejasností. Polícia vyhodnocovala ešte v auguste DNA vzorku nezvestnej s torzom, no zhoda nevyšla. Matka tomuto výsledku neverí a má na to vážne dôvody. "Keď som sa na to pýtala, mne tvrdili, že vzorku Dankinu DNA mali, odkiaľ bola, to mi nikto nepovedal, tým pádom som si vôbec neni istá, či tá vzorka, čo mali, nebola poškodená, znehodnotená, lebo aj to je možné.... tým pádom vyšli tie výsledky negatívne, hoci negatívne byť nemusia," tvrdí matka dievčaťa.

Matka v podnete žiada, aby polícia doplnila krížový test. Chce, aby sa porovnala jej - teda matkina DNA - s nájdeným torzom. Takéto krížové testy medzi rodinnými príbuznými sa štandardne robia pri identifikácii neznámej mŕtvoly. "Ja som ochotná poskytnúť vzorky DNA - vlas, kožu, ster, len aby som si bola 100 percentne istá, že to torzo, čo sa našlo, nie je moja dcéra," hovorí mam nezvestnej Daniely.

Matka sa obrátila na inšpekciu

"Daný podnet sme dostali a samozrejme sa ním budeme zaoberať," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová. Pátranie po Daniele podľa nášho zdroja už mesiace stojí na mŕtvom bode. "Polícia aj naďalej vykonáva pátranie po nezvestnej Daniele Hertlovej," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Tatiana Kurucová.

Daniela Hertlová je nezvestná už viac ako pol roka, matka má pochybnosti, či ju ešte vôbec niekedy uvidí. Neozvala sa rodine, ani svojim známym. "Budem sa modliť, aby sa ozvala, pol roka je dosť dlhá doba," dodala matka nezvestnej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy