Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nejasnosti v prípade nezvestnej Daniely (19), polícia sa mýlila
Zdielať na

Nejasnosti v prípade nezvestnej Daniely (19), polícia sa mýlila

BRATISLAVA / Ďalšie vážne trhliny v prípade nezvestnej Daniely Hertlovej. Podľa policajnej správy malo dievča zmiznúť 18. júla minulého roka. Existujú však stopy, ktoré dokazujú, že ešte nasledujúci deň bola s niekým na dopoludňajšej burze a vrátila sa späť na ubytovňu.

Nezvestná Bratislavčanka

Medzi osobnými vecami nezvestnej Daniely Hertlovej sa objavili lístky z príležitostných trhov z 19. júla. Danka mala byť v ten deň dopoludnia na pravidelnej piatkovej burze šatstva na štadióne bývalého Interu neďaleko jazera Kuchajda.

Na burze dokonca nebola sama. Podľa Dankinho priateľa na burzu chodievala s "dedom". Tým by mal byť starší pán na dôchodku, ktorému Danka chodila upratovať. Pán tvrdí, že s Dankou dlhšiu dobu nebol. "Počúvajte, nebudem sa na tú tému baviť. Za mnou bola polícia, ja som polícii všetko vysvetlil, ja nemám čo ďalej niekomu vysvetľovať," vyjadril sa pán. 

Tieto príležitostné akcie vždy končia okolo 12-tej hodiny. Daniela sa potom musela vrátiť na ubytovňu na Mlynských Luhoch, kde ešte stihla vyložiť vstupenky z burzy. Toto potvrdila aj  kamarátka nezvestnej.

Nejasnosti v policajných záznamoch

Danka sa zdržala na izbe pár minút, zobrala si len mikinu a mobilný telefón. Vďaka týmto stopám sa podarilo zostaviť presnú časovú os posledných krokov nezvestnej, ktorý posúva čas jej zmiznutia o neuveriteľných takmer 24 hodín oproti oficiálnym informáciám z policajnej správy.

O necelé dva týždne po Danielinom zmiznutí sa začali nachádzať kusy rozsekaného ženského tela v karloveskej zátoke a Čunove, ktorého identitu polícia ani po pol roku stále nepozná. Nezvestnú a telo spájal nielen rovnaký opis, krvná skupina, ale aj časová následnosť.

Zlyhali testy DNA?

DNA testy ale zhodu nepotvrdili. Matka ale testom neverí a na porovnanie ponúkla svoju DNA.  Na výsledky stále čaká. Polícia jej vzorku porovnáva s torzom rozsekanej ženy zo zátoky a Čunova. Krížové testy medzi rodinnými príbuznými sa štandardne robia pri identifikácii neznámej mŕtvoly. Viac o testoch DNA si môžete prečítať TU.

Daniela Hertlová za záhadných okolností zmizla ešte pred ôsmymi mesiacmi. Nie je dokonca vylúčené, že sa stala obeťou násilného činu. Podľa policajnej správy bola mladá Bratislavčanka videná naposledy 18. júla okolo 17-tej hodiny, keď odchádzala z bytu od svojho priateľa na Bancíkovej ulici v Ružinove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy